Time To Waste

Alkaline Trio

  • Alkaline Trio är ett punkband från USA bildat 1996, bestående av tre medlemmar: Matt Skiba, Dan Andriano och Derek Grant. Alkaline Trio härstammar från Chicago i USA.

    Alkaline Trio debuterade år 1998 med albumet Goddammit. Största genombrottet kom genom albumet Good Mourning 2003. Deras senaste skiva My Shame Is True släpptes 10 år efter genombrottet, 2 april 2013. Enligt bandets sångare och gitarrist - Matt Skiba, är det genomgående temat på skivan just skam över brustna förhållanden. Matt Skiba genomgick en skilsmässa i många år fram till låtarna på skivan skrevs, samt att ett förhållande som han ingått i efter äktenskapet också tog slut. Detta ledde till att hans andel av låtarna på skivan skrevs om hans erfarenheter i dessa förhållanden. Kvinnan i det senare förhållandet syns även på skivans omslag, sittande på en motorcykel. Matt Skiba har även sagt att majoriteten av låtarna på skivan handlar om henne.

    Medlemmar

    • Matt Skiba – sång, gitarr (1996 – idag)
    • Dan Andriano – bas, sång (1997 – idag)
    • Derek Grant – trummor, slagverk, bakgrundssång (2001 – idag)
    • Rob Doran – bas, bakgrundssång (1996 – 1997)
    • Glenn Porter – trummor, slagverk (1996 – 2000)
    • Mike Felumlee – trummor, slagverk (2000 – 2001)

    Diskografi

    Studioalbum

    • Goddammit (1998)
    • Maybe I'll Catch Fire (2000)
    • From Here to Infirmary (2001)
    • Good Mourning (2003)
    • Crimson (2005)
    • Agony and Irony (2008)
    • This Addiction (2010)
    • My Shame Is True (2013)

    Singlar

    • Sundails (1997)
    • For Your Lungs Only (1998)
    • I Lied My Face Off (1999)
    • Alkaline Trio/Blue Meanies Split (1999)
    • Hell Yes (2001)
    • Stupid Kid (2001)
    • Private Eye (2001)
    • Alkaline Trio/Hot Water Music Split (2002)
    • We've Had Enough (2003)
    • All On Black (2003)
    • This Could Be Love (2003)
    • Alkaline Trio/One Man Army Split (2004)
    • Time To Waste (2005)
    • Mercy Me (2005)
    • Burn (2006)
    • Agony & Irony (2008)
    • This Addiction (2010)
    • I Wanna Be A Warhol (2013)

    Samlingsalbum

    • Alkaline Trio (2000)
    • Remains (2007) (B-sidor)
    • Damnesia (2011)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.