Clutch

  • Clutch är ett amerikanskt rockband från Germantown, Maryland, bildat 1991 av Neil Fallon (sång), Tim Sult (gitarr), Dan Maines (bas) och Jean-Paul Gaster (trummor). Mick Schauer spelade keyboard i bandet 2005-2008.

    Medlemmar

    • Neil Fallon – sång, gitarr, keyboard, munspel, slagverk (1990-idag)
    • Tim Sult – gitarr (1990-idag)
    • Dan Maines – basgitarr (1990-idag)
    • Jean-Paul Gaster – trummor, slagverk (1990-idag)
    • Mick Schauer - keyboard (2005-2008)

    Diskografi

    • 1993 – Transnational Speedway League: Anthems, Anecdotes & Undeniable Truths
    • 1995 – Clutch
    • 1998 – The Elephant Riders
    • 2000 – Jam Room
    • 2001 – Pure Rock Fury
    • 2004 – Blast Tyrant
    • 2005 – Robot Hive/Exodus
    • 2007 – From Beale Street to Oblivion
    • 2009 – Strange Cousins From The West
    • 2013 – Earth Rocker
    • 2003 – Live at the Googolplex
    • 2004 – Live in Flint, Michigan
    • 2007 – Heard It All Before: Live at the HiFi Bar
    • 2008 – Live at the Corner Hotel
    • 2008 – Full Fathom Five: Audio Field Recordings (2007–2008)
    • 2003 – Slow Hole to China: Rare and Unreleased
    • 2005 – Pitchfork & Lost Needles
    • 1991 - Pitchfork
    • 1992 - Passive Restraints
    • 1997 - Impetus
    • 2012 - Pigtown Blues
    • 2014 - Run, John Barleycorn, Run
    • 1995 - Tight Like That
    • 1998 - The Elephant Riders
    • 2001 - Careful with That Mic...
    • 2001 - Immortal
    • 2002 - Pure Rock Fury
    • 2004 - The Mob Goes Wild
    • 2005 - 10001110101
    • 2005 - Mice and Gods
    • 2007 - Electric Worry
    • 2009 - 50,000 Unstoppable Watts
    • 2012 - Pigtown Blues
    • 2013 - Earth Rocker
    • 2013 - Crucial Velocity

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.