The Dream Academy

  • The Dream Academy var en brittisk musikgrupp mest känd för hiten "Life in a Northern Town" från 1985. Gruppen bestod av Gilbert Gabriel, Nick Laird-Clowes och Kate St. John. Gruppen upplöstes 1991.

    Gruppmedlemmen Kate St. John gav soloalbumet Indescribable Night (1995) följt av Second Sight (1997).

    Låtskrivaren och sångaren i bandet Nick Laird-Clowes dök 2001 upp med soundtracket till filmen The Invisible Circus.

    Diskografi

    • The Dream Academy (1985)
    • Remembrance Days (1987)
    • Different Kind of Weather (1990)
    • Best of the Dream Academy (2000) (samlingsalbum)
    • Life in a Northern Town (1985)
    • The Edge of Forever (1985)
    • This World (1985)
    • The Love Parade (1986)
    • Please, Please, Please, Let Me Get What I Want (1986)
    • Indian Summer (1986)
    • The Lesson of Love (1987)
    • Power to Believe (1987)
    • In the Heart (1987)
    • Love (1990)
    • Angel of Mercy (1991)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.