Cathedral

  • Cathedral var ett doom metal-band från Coventry, England.

    Medlemmar

    • Lee Dorrian - sång (1989-2013)
    • Garry Jennings - gitarr (1989-2013), basgitarr (1993-1994), keyboard (1994-1996)
    • Brian Dixon - trummor (1994-2013)
    • Scott Carlson - basgitarr (2011-2013)
    • Andy Baker - trummor (1989)
    • Mark Griffiths - gitarr (1989-1990), basgitarr (1990-1992)
    • Adam Lehan - gitarr (1989-1994)
    • Ben Mochrie - trummor (1990)
    • Mike Smail - trummor (1991)
    • Mark Ramsay Wharton - trummor (1992-1994), keyboard (1992)
    • Leo Smee - basgitarr (1994-2011), gitarr (2010)
    • Munch (David Moore) - keyboard
    • Mike Hickey - basgitarr (1992-1993)
    • Scott Carlson - basgitarr (1994)
    • Barry Stern - trummor (1994; död 2005)
    • Joe Hasselvander - trummor (1994)
    • Victor Griffin - gitarr (1994)
    • Dave Hornyak - trummor (1995)
    • Max Edwards - basgitarr (2003-2004)

    Diskografi

    • Forest of Equilibrium (1991, Earache Records)
    • The Ethereal Mirror (1993, Earache Records)
    • The Carnival Bizarre (1995, Earache Records)
    • Supernatural Birth Machine (1996, Earache Records)
    • Caravan Beyond Redemption (1999, Earache Records)
    • Endtyme (2001, Earache Records)
    • The VIIth Coming (2002, Spitfire Records)
    • The Garden of Unearthly Delights (2005, Nuclear Blast Records)
    • The Guessing Game (2010, Nuclear Blast Records)
    • The Last Spire (2013, Rise Above Records)
    • Anniversary (2011, Rise Above Records)
    • 1992: Soul Sacrifice (1992)
    • Twylight Songs (1993)
    • Cosmic Requiem (1994)
    • Statik Majik (1994)
    • Hopkins (The Witchfinder General) (1996)
    • A New Ice Age (2011)
    • Grim Luxuria (1993)
    • Midnight Mountain (1993)
    • Ride (1993)
    • Wheels of Confusion (1994)
    • Gargoylian (2001)
    • Vengeance of the Blind Dead (2013)
    • The Serpent's Gold (2004)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.