Heroes Of Our Time

Dragonforce

  • DragonForce är ett brittiskt power metal band grundat år 1999 i London.

    Historia

    Det startades av gitarristerna Herman Li och Sam Totman, sångaren ZP Theart, basisten Steve Scott, trumslagaren Didier Almouzni och keyboardisten Steve Williams 1999. Li hade spelat i ett antal andra band, bland andra bandet Demoniac i London, men han ville ta musiken mer på allvar och startade då bandet Dragonheart tillsammans med sin vän och gitarrlärling Sam Totman. De bytte tidigt namn från Dragonheart till Dragonforce för att inte förväxlas med såväl andra band som med filmer.

    Bandets popularitet accelererade oerhört efter deras medverkan i TV-spelet Guitar Hero III: Legends of Rock med låten Through the Fire and Flames som då ansågs vara den svåraste låten på alla Guitar Hero-spel.

    Dragonforces musik bygger mycket på långa gitarrsolon och gitarriff. Herman Li och Sam Totman gör många solon tillsammans och duellerar ofta, ibland också med keyboardisten Vadim Pruzhanov. Gruppen hämtar inspiration från allt från tv-spelsmusik till power metal.

    Den 8 mars 2010 blev det offentligt via bandets dåvarande skivbolag, Roadrunner Records, att sångaren ZP Theart lämnar Dragonforce.

    Medlemmar

    • Sam Totman - gitarr, bakgrundssång (1999-idag)
    • Herman Li - gitarr, bakgrundssång (1999-idag)
    • Vadim Pruzhanov - keyboard, bakgrundssång (2001-idag)
    • Frédéric Leclercq - basgitarr, growl, bakgrundssång (2006-idag)
    • Marc Hudson - sång (2011-idag)
    • Gee Anzalone - trummor, slagverk, bakgrundssång (2014-idag)
    • ZP Theart (Zachary Paul Theart) - sång (1999-2010)
    • Matej Setinc - trummor (1999)
    • Peter Hunt - trummor (2000)
    • Didier Almouzni - trummor, bakgrundssång (1999-2003)
    • Steve Williams - keyboard, bakgrundssång (1999-2000)
    • Steve Scott - basgitarr, bakgrundssång (1999-2000)
    • Diccon Harper - basgitarr, bakgrundssång (2001-2003)
    • Adrian Lambert - basgitarr, bakgrundssång (2003-2005)
    • Dave Mackintosh - trummor, bakgrundssång (2004-2014)
    • Christian Wirtl - trummor (2003)
    • Frédéric Leclercq - basgitarr (2005)

    Diskografi

    • Valley of the Damned (2003)
    • Sonic Firestorm (2004)
    • Inhuman Rampage (2006)
    • Ultra Beatdown (2008)
    • The Power Within (2012)
    • Maximum Overload (2014)
    • Twilight Dementia (2010)
    • Valley of the Damned (2000) (som DragonHeart)
    • Fury of the Storm (2005)
    • Through the Fire and Flames (2006)
    • Operation Ground and Pound (2006)
    • Heroes of Our Time (2008)
    • The Last Journey Home (2009)
    • Strike of the Ninja (2010)
    • Cry Thunder (2012)
    • Dragonforce Deluxe Boxset (2010)

    Video

    • Valley of the Damned (song) från Valley of the Damned.
    • Through the Fire and Flames från Inhuman Rampage.
    • Operation Ground and Pound från Inhuman Rampage.
    • Heroes of Our Time från Ultra Beatdown.
    • The Last Journey Home från Ultra Beatdown.
    • Cry Thunder från The power within.
    • The game från Maximum Overload.

    Referenser

    1. ^ ”DragonForce split with singer ZP Theart”. DragonForce - Official Site. http://www.dragonforce.com/2010/03/09/dragonforce%c2%a0split-with%c2%a0singer-zp-theart/. Läst 9 mars 2010. 
    2. ^ ”DragonForce reveal new singer”. DragonForce - Official Site. http://www.dragonforce.com/2011/03/02/dragonforce-reveal-new-singer/. Läst 9 mars 2011. 

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.