John Hiatt

  • John Hiatt, född 20 augusti 1952 i Indianapolis, Indiana, är en amerikansk låtskrivare, sångare, gitarrist och pianist.

    Hiatts artistkarriär började som tonåring med spelningar på lokala klubbar. 1973 släpptes första singeln och året efter fick han sin första placering på amerikanska Billboard-listan med andra singeln Sure As I'm Sitting Here.

    Hiatt har varit kritikernas favorit men har sällan kunnat uppvisa stora försäljningssiffror. 1987-1989 var Hiatts publikmässigt bästa år. Bring the Family från 1987 och uppföljaren Slow Turning från 1988 räknas som Hiatts största albumframgångar. Med rutinerade musiker som Jim Keltner (trummor), Nick Lowe (bas) och Ry Cooder (gitarr) i studion, så fanns det förutsättningar till ett album utöver det vanliga. Sången Have a Little Faith in Me från det förstnämnda albumet är Hiatts mest spelade sång. John Hiatt har släppt album under hela karriären och många artister har gjort covers på hans sånger.

    Diskografi

    • 1974 – Hangin' Around the Observatory
    • 1975 – Overcoats
    • 1979 – Slug Line
    • 1980 – Two Bit Monsters
    • 1982 – All of a Sudden
    • 1983 – Riding with the King
    • 1985 – Warming Up to the Ice Age
    • 1987 – Bring the Family
    • 1988 – Slow Turning
    • 1990 – Stolen Moments
    • 1993 – Perfectly Good Guitar
    • 1994 – Hiatt Comes Alive at Budokan?
    • 1995 – Walk On
    • 1997 – Little Head
    • 2000 – Crossing Muddy Waters
    • 2001 – The Tiki Bar Is Open
    • 2003 – Beneath This Gruff Exterior
    • 2005 – Master of Disaster
    • 2005 – Live from Austin TX
    • 2008 – Same Old Man
    • 2010 – The Open Road
    • 2011 – Dirty Jeans and Mudslide Hymns

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.