TV On The Radio

  • TV on the Radio är en New York-baserad indierockgrupp, vars musik innehåller genrer som Frijazz, A cappella, Doo-wop, Soul, Trip-hop och Electro.

    Kända musiker som varit gästspelare i bandet är bland annat David Bowie, Nick Zinner (från Yeah Yeah Yeahs) och hela Antibalas Afrobeat Orchestra.

    Medlemmar

    • Dave Sitek - programmering, gitarr, basgitarr, synthesizer (2001-idag)
    • Tunde Adebimpe - sång (2001-idag)
    • Kyp Malone - gitarr (2003-idag)
    • Jaleel Bunton - trummor (2003-idag)
    • Robert Lowe ("Lichens") - keyboard (2005-idag)
    • Jason Sitek - trummor (2001-2003)
    • Gerard Smith - basgitarr (2003-2011)

    Diskografi

    • OK Calculator (2002)
    • Desperate Youth, Blood Thirsty Babes (2004)
    • Return to Cookie Mountain (2006)
    • Dear Science (2008)
    • Nine Types Of Light (2011)
    • Seeds (2014)
    • Young Liars (2003)
    • New Health Rock (2004)
    • Live at Amoeba Music (2007)
    • Live Session EP (2007)
    • Read Silence (2009)
    • Chemical Peels (2011)
    • World Cafe Live (2011)
    • Staring at the Sun (2004)
    • New Health Rock (2004)
    • Dry Drunk Emperor (2005)
    • Province (2006)
    • Wolf Like Me (2006)
    • Halfway Home (2008)
    • Golden Age (2008)
    • Dancing Choose (2008)
    • Crying (2009)
    • Family Tree (2009)
    • Will Do (2011)
    • Mercy (2013)
    • Million Miles (2013)
    • Happy Idiot (2014)
    • Careful You (2014)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.