Axwell

  • Axwell, egentligen Axel Christofer Hedfors, född 18 december 1977 i Lund, är en svensk DJ, remixare, musikproducent och skivbolagsägare av Axtone. Han var en av medlemmarna i gruppen Swedish House Mafia. I DJ Magazines årliga omröstning om "Top 100 DJ" för 2011 slutade Axwell på en 12:e-plats, som arrangeras av sajten clubstockholm.se årligen.

    Diskografi

    • 1995 "Listening Comprehension Test" (Axwell hette då OXL)
    • 2000 "Jazz Player"
    • 2000 "Pull Over"
    • 2002 "Lead Guitar"
    • 2002 "Burning" (med Robbie Rivera)
    • 2003 "Burning - The Remixes" (med Robbie Rivera)
    • 2003 "High Energy" (med Evelyn Thomas)
    • 2003 "Wait A Minute" (med Nevada Cato)
    • 2004 "Feel The Vibe" (med Errol Reid)
    • 2005 "Feel The Vibe (Til The Morning Comes)" (Med Errol Reid och Tara McDonald)
    • 2005 "Together" (Med Sebastian Ingrosso och Michael Feiner)
    • 2005 "Watch The Sunrise" (Med Steve Edwards)
    • 2007 "I Found You" (Med Charles Salter)
    • 2007 "It's True" (Med Salem Al Fakir)
    • 2007 "Submariner"
    • 2008 "Open Your Heart" (Med Dirty South)
    • 2008 "What a Wonderful World" tillsammans med Bob Sinclar och Ron Caroll
    • 2009 "Leave the World Behind" (Med Steve Angello, Sebastian Ingrosso, Laidback Luke & Deborah Cox).
    • 2010 "One" (Swedish House Mafia)
    • 2010 "Nothing But Love"
    • 2010 Miami 2 ibiza (Swedish House Mafia)
    • 2010 "In the air" (originalet tillhör TV Rock och Rudy.)
    • 2011 "Heart Is King"
    • 2011 "Save The World" (Swedish House Mafia
    • 2012 "Antidote" (Swedish House Mafia & Knife Party).
    • 2012 "Greyhound" (Swedish House Mafia)
    • 2012 "Don't You Worry Child" (Swedish House Mafia)
    • 2013 "Center Of The Universe" (Med Magnus Carlson)
    • 2013 "I Am" (Med Sick Individuals och Taylr Renee)
    • 2014 "We Come, We Rave, We Love" (Axwell /\ Ingrosso)
    • 2015 "Can't hold us down" (Axwell /\ Ingrosso)
    • 2015 "Something new" (Axwell /\ Ingrosso)
    • 2015 "On my way" (Axwell /\ Ingrosso)

    Referenser

    1. ^ DJ Magazine 2011
    2. ^ DJ Racer, lista med "Sveriges bästa dj 2010"

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.