P.O.D.

  • P.O.D. (förkortning för engelska Payable on Death) är ett kristet amerikanskt nu-metal/rapcore-band från San Diego som grundades 1992. Gruppen består av gitarristen Marcos Curiel (som ersatte Jason Truby), trummisen Wuv Bernardo, sångaren Sonny Sandoval och basisten Traa Daniels (som kommer från Cleveland från början). Deras musik har influenser från latino, reggae, hip-hop och rock. De slog igenom med albumet Satellite (2001), innehållande hitarna "Alive" och "Youth of the Nation".

    Medlemmar

    • Sonny Sandoval (f. Paul Joshua Sandoval 16 maj 1974 i San Diego, Kalifornien) − sång (1992-idag)
    • Wuv Bernardo (f. Noah Charles Bernardo Jr. 24 februari 1974) − trummor, slagverk, rytmgitarr, bakgrundssång (1992-idag)
    • Marcos Curiel (f. 9 september 1974) − sologitarr, programmering, bakgrundssång (1992-2003, 2006-idag)
    • Traa Daniels (f. Mark Daniels 30 december 1970 i Cleveland, Ohio) − basgitarr, bakgrundssång (1994-idag)
    • Gabe Portillo − basgitarr, bakgrundssång (1992-1994)
    • Jason Truby (f. 1 juni 1973) − sologitarr, bakgrundssång (2003-2006)
    • Tim Pacheco – bakgrundssång, slagverk, trumpet, keyboard (2006)
    • Luis Castillo – keyboard, bakgrundssång (2011- idag)
    • Ernie Longoria − trummor (2013)
    • Sonny Sandoval

    • Wuv Bernardo

    • Traa Daniels

    • Jason Truby

    Diskografi

    • 1994 – Snuff the Punk
    • 1996 – Brown
    • 1999 – The Fundamental Elements of Southtown
    • 2001 – Satellite
    • 2003 – Payable on Death
    • 2006 – Testify
    • 2008 – When Angels and Serpents Dance
    • 2012 – Murdered Love
    • 2014 – SoCal Sessions
    • 1997 – Payable on Death Live
    • 2008 – Rhapsody Originals
    • 1998 – The Warriors EP
    • 2005 – The Warriors EP, Vol. 2
    • 1999 - Southtown (US Alt. #28, US Main. Rock #31)
    • 2000 - Rock the Party (Off the Hook) (US Alt. #27, US Main. Rock #25)
    • 2000 - School of Hard Knocks (US Alt. #38)
    • 2001 - Alive (US #41, US Alt. #2, US Main. Rock #4)
    • 2001 - Youth of the Nation (US #28, US Alt. #1, US Main. Rock #6)
    • 2002 - Boom (US Alt. #13, US Main. Rock #21)
    • 2002 - Satellite (US Alt. #21, US Main. Rock #15)
    • 2003 - Sleeping Awake (US Alt. #20, US Main. Rock #41)
    • 2003 - Will You (US Alt. #12, US Main. Rock #12)
    • 2004 - Change the World (US Alt. #38, US Main. Rock #32)
    • 2005 - Goodbye for Now (US #47, US Alt. #25, US Main. Rock #17)
    • 2006 - Lights Out (US Main. Rock #30)
    • 2006 - Going in Blind (US Main. Rock #35)
    • 2008 - Addicted (US Main. Rock #30)
    • 2008 - Shine with Me
    • 2011 - On Fire
    • 2012 - Lost in Forever (US Alt. #30, US Main. Rock #3)
    • 2012 - Higher (US Main. Rock #12)
    • 2013 - Beautiful (US Alt. #38, US Main. Rock #5)
    • 2006 – Greatest Hits: The Atlantic Years

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.