Lambretta

  • Lambretta var ett svenskt rockband från Skaraborg som grundades 1993 och splittrades 2005. De slog dock igenom först 1999 med singeln Blow My Fuses.

    När bandet först grundades bestod det av Anders Eliasson, Petter Lantz och Tomas Persic. Eliasson stod som sångare fram till 1996, när den då 15-åriga Linda Sundblad från Lidköping tog över mikrofonen.

    Medlemmar

    • Linda Sundblad, sång (1996–2005)
    • Anders Eliasson, gitarr (1993–2004), sång (1993–1996)
    • Klas Edmundsson, gitarr (2002–2005)
    • Petter Lantz, basgitarr (1993–2005)
    • Tomas Persic, trummor (1993–2003)
    • Marcus Nowak, trummor (2003–2005)

    Diskografi

    Album

    • 1999 – Breakfast
    • 2001 – Lambretta
    • 2004 – The Fight

    Singlar

    • 1999 – Blow my fuses
    • 1999 – Absolutely nothing
    • 2000 – I'm coming home
    • 2001 – Bimbo
    • 2001 – Creep
    • 2002 – Perfect tonight
    • 2004 – Kill me
    • 2004 – Chemical
    • 2005 – Anything

    Referenser

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.