Helden wie wir

Jasmin Wagner

  • Blümchen, egentligen Jasmin Wagner, född 20 april 1980 i Hamburg i det dåvarande Västtyskland, är en tysk sångerska inom genrerna pop (europop) och elektronisk musik (eurodance, happy hardcore). Blümchen började sin sångkarriär i skolkören. Sina största framgångar som artist nådde hon i Tyskland och i Skandinavien, med följd att hon kom att samarbeta med E-Type.

    Blümchen är mest känd i Sverige för låtarna "Ich bin wieder hier" från 1998 och "Heut' ist mein Tag" från 1999. Den senare blev hennes enda listetta, vilken hon fick i Norge. "Ich bin wieder hier" är egentligen en cover på "Everybody's Free" av Rozalla Miller.

    Utöver sin popkarriär har Wagner deltagit i tv-program (som de tyska versionen av Fångarna på fortet), arbetat med inläsning av böcker, samt varit programledare (bland annat i Check Eins) och sysslat med skådespeleri (som i Hallo Robbie! och huvudrollen i SOKO 5113).

    Diskografi

    Singlar (Blümchen)

    • Herz an Herz (1995)
    • Kleiner Satellit (1996)
    • Boomerang (1996)
    • Du und Ich (1996)
    • Bicycle-Race (1996)
    • Nur geträumt (1997)
    • Verrückte Jungs (1997)
    • Gib mir noch Zeit (1997)
    • Sesam-Jam (Der, Die, Das) (1997)
    • Blaue Augen (1998)
    • Ich bin wieder hier (1998)
    • Es ist vorbei (1998)
    • Tu es mon Île (1999) – samarbete med Yta Farrow.
    • Heut' ist mein Tag (1999)
    • Unter'm Weihnachtsbaum (1999)
    • Ist deine Liebe echt? (2000)
    • Die Welt gehört Dir (2000)
    • Es ist nie vorbei (2000) – samarbete med E-Type.
    • Ich vermisse Dich (2000)
    • Santa Claus is Coming to Town (2001)
    • Leb' deinen Traum (2003)
    • Helden wie wir (2004)
    • Männer brauchen Liebe (2006)

    Album (Blümchen)

    • Herzfrequenz (1996)
    • Verliebt... (1997)
    • Jasmin (1998)
    • Live in Berlin (1999)
    • Die Welt gehört Dir (2000)
    • Für Immer und Ewig (2000)
    • Best of Blümchen (2003)
    • Die Versuchung (2006)

    Topplisteplaceringar

    Album

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.