Nanci Griffith

  • Nanci Caroline Griffith, född 6 juli 1953 i Seguin, Texas, är en amerikansk sångerska och låtskrivare inom folk och country.

    Hon tilldelades 1994 en Grammy i kategorin Best Contemporary Folk Album, för albumet Other Voices, Other Rooms.

    Diskografi (urval)

    • 1978 – There's a Light Beyond These Woods
    • 1982 – Poet in My Window
    • 1984 – Once in a Very Blue Moon
    • 1986 – The Last of the True Believers
    • 1987 – Lone Star State of Mind
    • 1988 – Little Love Affairs
    • 1988 – One Fair Summer Evening (live)
    • 1989 – Storms
    • 1991 – Late Night Grande Hotel
    • 1993 – Other Voices, Other Rooms
    • 1994 – Flyer
    • 1997 – Blue Roses from the Moons
    • 1998 – Other Voices, Too (A Trip Back to Bountiful)
    • 1999 – Revisited
    • 1999 – The Dust Bowl Symphony
    • 2001 – Clock Without Hands
    • 2002 – Winter Marquee (live)
    • 2004 – Hearts in Mind
    • 2006 – Ruby's Torch
    • 2009 – The Loving Kind
    • 2012 – Intersection

    Singlar (topp 100 på Billboard Hot Country Songs)

    • 1986 - Once in a Very Blue Moon (#85)
    • 1987 - Lone Star State of Mind (#36)
    • 1987 - Trouble in the Fields (#57)
    • 1987 - Cold Hearts/Closed Minds (#64)
    • 1987 - Never Mind (#58)
    • 1988 - I Knew Love (#37)
    • 1988 - Anyone Can Be Somebody's Fool (#64)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.