Overkill

  • Overkill är ett amerikanskt thrash metal-band som bildades i början av 80-talet. Debutalbumet Feel the Fire gavs ut 1985 och det senaste albumet, Ironbound, släpptes i februari 2010.

    Historia

    Overkill grundades 1981 av basisten D.D. Verni (eg. Carlos Verni) och trummisen Rat Skate (Lee Kundrat) sedan de båda lämnat hardcorebandet Lubricunt. Den ursprungliga uppsättninge kompletterades av sångaren Bobby "Blitz" Elsworth och gitarristen Dan Spitz (senare i Anthrax. Tillsammans med en andra gitarrist, Rich Conte, spelade bandet på lokala tillställningar, och då framför allt covers av band som Iron Maiden, Motörhead, Judas Priest och Black Sabbath.

    Genomslaget i karriären kom redan med debutalbumet Feel the Fire, som släpptes 1985. Overkill anses vara pionjärer inom thrash metal-skolan från amerikanska östkusten, kring New York-området. Bandets texter handlar oftast om våld, krig och attityd.

    Senaste skivan kom 2014 och heter White Devil Armory.

    Medlemmar

    Nuvarande medlemmar

    • Bobby "Blitz" Ellsworth - sång
    • D.D. Verni - bas
    • Dave Linsk - gitarr
    • Derek Tailer - gitarr
    • Ron Lipnicki - trummor

    Tidigare medlemmar

    • Rat Skates - trummor
    • Bobby Gustafson - gitarr
    • Sid Falck - trummor
    • Rob Cannavino - gitarr
    • Merritt Gant - gitarr
    • Tom Mallare - trummor
    • Joe Comeau - gitarr
    • Sebastian Marino - gitarr
    • Rich Conte - gitarr

    Diskografi

    • 1985 – Feel the Fire
    • 1987 – Taking Over
    • 1988 - Under the Influence
    • 1989 – The Years of Decay
    • 1991 – Horrorscope
    • 1993 – I Hear Black
    • 1994 – W.F.O.
    • 1995 – Wrecking Your Neck (live)
    • 1996 – The Killing Kind
    • 1996 – Fuck You and Then Some (live)
    • 1997 – From the Underground and Below
    • 1999 – Necroshine
    • 1999 – Coverkill
    • 2000 – Bloodletting
    • 2002 – Wrecking Everything (live)
    • 2002 – Hello from the Gutter
    • 2003 – Kill Box 13
    • 2004 – Unholy
    • 2005 – Relix IV
    • 2007 – Immortalis
    • 2010 – Ironbound
    • 2012 – The Electric Age
    • 2014 – White Devil Armory

    Galleri

    • Bobby Ellsworth på Jalometalli 2008.

    • D.D. Verni på Metalmania 2008.

    • Derek Tailer på Metalmania 2008.

    • Dave Linsk på Jalometalli 2008.

    • Overkill, med trummisen Ron Lipnicki, på Metalmania 2008.

    Källor

    Delar av artikeln har följande källor:

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Overkill (musikgrupp).
    • Officiell webbplats

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.