Save The Best For Last

Vanessa Williams

  • Vanessa Lynn Williams, född 18 mars 1963 i Millwood, New York, är en amerikansk Grammy- och Tony-nominerad R&B/popsångerska och skådespelare.

    1983 utsågs Williams, som den första afroamerikanska kvinnan, till Miss America, men fick på grund av en utvikningsskandal avstå titeln. Williams spelar rollen som Wilhelmina Slater i TV-serien Ugly Betty. Hon har varit gift två gånger och har fyra barn. Hon led som ung av sjukdomen skolios som hindrade henne från att fullfölja sina drömmar som dansare. Hon stelopererades senare och är idag fri från sjukdomen.

    Filmografi i urval

    Filmer

    1998 - Dance with me - Ruby

    • 1996 – Eraser - Dr. Lee Cullen
    • 2000 – Shaft - Carmen Vasquez
    • 2004 – Family Vacation - Dorothy Johnson
    • 2009 – Hannah Montana The Movie - Vita
    • 2012 – The Marriage Counselor - Janice

    TV-serier

    • 1992 - The Jacksons: An American Dream - Suzanne de Passe
    • 2006 - 2010 - Ugly Betty - Wilhelmina Slater
    • 2010 - 2012 - Desperate Housewives - Renée Perry

    Diskografi

    • 1988 – The Right Stuff
    • 1991 – The Comfort Zone
    • 1994 – The Sweetest Days
    • 1996 – Star Bright
    • 1997 – Next
    • 2004 – Silver & Gold
    • 2005 – Everlasting Love
    • 2009 – The Real Thing

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.