Scatman John

  • John Paul Larkin, känd som Scatman John, född 13 mars 1942 i El Monte i Kalifornien, död 3 december 1999 i Los Angeles, var en amerikansk musiker som blandade sångstilen scat med dancemusik. Hans album såldes i över 2,5 miljoner exemplar i hela världen. Scatman John mottog 14 guld och 18 platina för sina album och singlar. En av hans största hits var "Scatman", som släpptes 1994. Scatman John brukade uppträda klädd i kostym och fedora.

    Han avled i lungcancer i sitt hem i Los Angeles den 3 december 1999, 57 år gammal.

    Diskografi

    Studioalbum

    • John Larkin (1986) – Ej släppt kommersiellt
    • Scatman's World (1995)
    • Everybody Jam! (1996)
    • Take Your Time (1999)

    Samlingsalbum

    • Listen to the Scatman (2001)
    • The Best of Scatman John (2002) – Endast i Japan

    Singlar

    • "Scatman (Ski Ba Bop Ba Dop Bop)" (1994)
    • "Scatman's World" (1995)
    • "Song of Scatland" (1995)
    • "Only You" (1995)
    • "Scat Paradise" EP (1995)
    • "Su Su Su Super Ki Re i" (1996)
    • "Pripri Scat" (1996)
    • "Everybody Jam!" (1996)
    • "Let It Go" (1996)
    • "Scatmambo" (1998)
    • "The Chickadee Song" (1999)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.