The Bravery

  • The Bravery var ett amerikanskt band som spelade indie/alternativ rock. Bandet härstammade från New York City, och bestod av Sam Endicott (sång, rytmgitarr), John Conway (keyboard, bakgrundssång), Anthony Burulcich (trummor, bakgrundssång), Michael Zakarin (sologitarr, bakgrundssång), och Mike Hindirt (basgitarr, bakgrundssång). Deras debutalbum nådde topp 20 i USA, och topp 5 på Storbritannien's försäljningslistor. Deras musikstil var influerad av, bland andra, The Strokes, The Cure, New Order, The Smiths, och primärt, The Killers. Det svenska bandet SK8 ställde upp i Lilla Melodifestivalen 2007 med en av The Braverys låtar (Time Won't Let Me Go), med en omarbetad version till svenska. Denna låten vann de tävlingen med.

    Diskografi

    • The Bravery (2005)
    • The Sun And The Moon (2007)
    • Stir the Blood (2009)
    • Live At The Wiltern Theater (2010)
    • The Sun and the Moon Complete (2008)
    • An Honest Mistake (2005)
    • Fearless (2005)
    • Unconditional (2005)
    • Slow Poison (2009)
    • I Am Your Skin (2009)
    • Hatefuck (2009)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.