The Bleeding

Five Finger Death Punch

  • Five Finger Death Punch (FFDP och 5FDP) är ett amerikanskt heavy metal-band från Los Angeles, Kalifornien, bildat 2005.

    Debutplattan The Way of the Fist släpptes 2007, War Is the Answer 2009, American Capitalist 2011 och deras senaste album är The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Vol.1 och The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Vol.2 som släpptes under 2013.

    Medlemmar

    • Ivan L. Moody - sång (2005-idag)
    • Zoltan Bathory - rytmgitarr (2005-idag)
    • Jeremy Spencer - trummor (2005-idag)
    • Jason Hook - sologitarr, bakgrundssång (2009-idag)
    • Chris Kael - bas, bakgrundssång (2010-idag)
    • Matt Snell - bas, bakgrundssång (2005-2010)
    • Caleb Andrew Bringham - sologitarr (2005-2006)
    • Darell Roberts - sologitarr, bakgrundssång (2006-2009)

    Diskografi

    • The Way of the Fist (2007)
    • War Is the Answer (2009)
    • American Capitalist (2011)
    • The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Vol.1 (2013)
    • The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Vol.2 (2013)
    • Pre-Emptive Strike (2007)

    Singlar (urval)

    • The Bleeding (2007) (Billboard Hot Mainstream Rock Tracks (US Main Rock) #9)
    • Never Enough (2008) (US Main Rock #9)
    • Stranger than Fiction (US Main Rock #16)
    • Hard to See (2009) (Billboard Alternative Songs (US Alt) #40, US Main Rock #8, Billboard Rock Songs (US Rock) #26)
    • Walk Away (2009) (US Alt #31, US Main Rock #7, US Rock #21)
    • Bad Company (2010) (Billboard Hot 100 (US) #106, US Alt #26, US Hard Rock #5, US Main Rock #2, US Rock #7)
    • Far from Home (2010 (US #119, US Alt #29, US Main Rock #4, US Rock #14)
    • Under and Over It (2011) (US #77, US Alt #31, US Main Rock #1, US Rock #6)
    • Back for More (2011) (US Hard Rock #3, US Rock #20)
    • Remember Everything (2011) (US #123, US Alt #25, US Hard Rock #2, US Main Rock #2, US Rock #9)
    • Coming Down (2012) (US Hard Rock #6, US Main Rock #1, US Rock #14)
    • The Pride (2012) (US Hard Rock #21, US Main Rock #12, US Rock #31)
    • Lift Me Up (med Rob Halford) (2013) (US Hard Rock #1, US Main Rock #1, US Rock #19)
    • Battle Born (2013) (US Hard Rock #1, US Main Rock #1, US Rock #27)
    • House of the Rising Sun (2014) (US Hard Rock #1, US Main Rock #7, US Rock #26)
    • Wrong Side of Heaven (2014) (US #112, US Hard Rock #1, US Main Rock #8, US Rock #11)

    Bandets Spelningar i Sverige

    • Sweden Rock Festival - 6 juni 2013
    • Stockholm, Hovet - 8 november 2013
    • Bandit Rock Awards 2014 - Galans huvudband och de höll en full konsert till kvällens avslutning

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Five Finger Death Punch.
    • Officiell webbplats

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.