Arrested Development

  • Arrested Development är en amerikansk musikgrupp som spelar alternativ hiphop. Gruppen bildades 1988.

    Arrested Developments första album 3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life Of... från 1992 hade tre låtar som blev topp 10 hits på Billboard Hot 100 i USA, "Tennessee", "People Everyday" och "Mr. Wendal". Gruppen vann två Grammy Awards 1993 för Best New Artist och Best Rap Performance by a Duo or Group. 1992 medverkade de på soundtracket till regissören Spike Lees film Malcolm X. Gruppens senaste album är Strong som släpptes i januari 2010.

    Diskografi

    Studioalbum

    • 1992 – 3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life Of...
    • 1993 – Unplugged
    • 1994 – Zingalamaduni
    • 2000 – Da Feelin' EP
    • 2002 – Heroes of the Harvest
    • 2003 – Extended Revolution
    • 2004 – Among the Trees
    • 2006 – Since the Last Time
    • 2010 – Strong

    Singlar

    • Tennessee (1992) USA pop #6 USA r&b #1 USA rap #1
    • People Everyday (1992) USA pop #8 USA r&b #2 USA rap #1
    • Mr. Wendal (1992) USA pop #6 USA r&b #6
    • Raining Revolution (1992) USA r&b #49
    • Revolution (1992) USA pop #90 USA rap #20
    • Natural (1993) USA r&b #90
    • United Minds (1994) USA r&b #66 USA rap #49
    • Ease My Mind (1994) USA pop #45 USA r&b #14 USA rap #4
    • The World Is Changing (2010)

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.