Wall of Voodoo

  • Wall of Voodoo var ett amerikanskt new wave-band som bildades 1977. Stan Ridgway, som senare hade en solohit med låten "Camouflage" 1986, var med i bandet. Gruppens mest kända låt är "Mexican Radio" från 1983. Bandets sound lät som en blandning av synth och spaghettiwestern-soundtrack av Ennio Morricone. Bandet upplöstes i slutet av åttiotalet.

    Medlemmar

    • Stan Ridgway - sång (1977-1983, 2006)
    • Andy Prieboy - sång (1983-1988)
    • Marc Moreland - gitarr (1977-1988)
    • Bruce Moreland - basgitarr (1977-1982; död 2002)[2]
    • Bill Nolan - basgitarr (1982-1988)
    • Chas T. Gray - keyboard (1979-1988)
    • Joe Nanini - trummor, slagverk (1979-1983)
    • Ned Lukhardt - trummor (1983-1988)

    Diskografi

    • 1981 – Dark Continent
    • 1982 – Call of the West
    • 1985 – Seven Days in Sammystown
    • 1987 – Happy Planet
    • 1988 – Ugly Americans in Australia
    • 1980 – Wall of Voodoo
    • 1982 - Ring of Fire (Remix) / The Morricone Themes (Live)
    • 1982 - Two Songs by Wall of Voodoo
    • 1982 - On Interstate 15 / There's Nothing on This Side
    • 1983 - Mexican Radio / Call of the West
    • 1984 - Big City / Room With a View
    • 1985 - Far Side of Crazy / This Business Is Love
    • 1986 - Elvis Bought Dora a Cadillac / Shouldn't Have Given Him a Gun for X-mas
    • 1987 - Do It Again / Back in the Laundromat
    • 1988 - Mexican Radio (Live) / Ring of Fire (Live)
    • 1984 – Granma's House
    • 1991 – The Index Masters
    • 1992 – Dark and Crazy
    • 2009 – Dark Continent / Call of the West[3]
    • 2011 – Lost Weekend - The Best of Wall Of Voodoo - The I.R.S. Years
    • 2012 – Seven Days in Sammystown / Happy Planet / The Ugly Americans in Australia

    Referenser

    1. ^ Wall of Voodoo på Rate Your Music
    2. ^ For The Record: Quick News On Tool, Eminem, Godsmack, Coldplay, Big Daddy Kane, Wall Of Voodoo & More
    3. ^ JB Hi-Fi: Dark Continent / Call Of The West (2-for-1)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.