Kreator

  • Kreator är ett tyskt thrash metal-band som bildades 1982 i Essen. Bandet hette från början Tyrant och sedan Tormentor. De debuterade 1985 med skivan Endless Pain och har efter denna produceradat ett antal extrema thrash-skivor. Kreator räknas som ett av de mest betydelsefulla banden inom europeisk thrash metal.

    Medlemmar

    • Jürgen "Ventor" Reil - trummor (1982-1994, 1996-idag), sång (1984-1986)
    • Miland "Mille" Petrozza - gitarr, sång (1982-idag)
    • Christian "Speesy" Giesler - basgitarr (1995-idag)
    • Sami Yli-Sirniö - gitarr (2001-idag)
    • Roberto "Rob" Fioretti - basgitarr (1982-1992)
    • Jörg "Tritze" Trzebiatowski - gitarr (1986-1989)
    • Frank "Blackfire" Gosdzik - gitarr (1989-1996)
    • Andreas Herz - basgitarr (1992-1995)
    • Joe Cangelosi - trummor (1994-1996)
    • Tommy Vetterli - gitarr (1996-2001)
    • Bogusz Rutkiewicz - basgitarr (1988)
    • Marco Minnemann - trummor (2009-2010)

    Diskografi

    • 1985 – Endless Pain
    • 1986 – Pleasure to Kill
    • 1988 – Terrible Certainty
    • 1989 – Extreme Aggression
    • 1990 – Coma of Souls
    • 1992 – Renewal
    • 1995 – Cause for Conflict
    • 1997 – Outcast
    • 1999 – Endorama
    • 2001 – Violent Revolution
    • 2005 – Enemy of God
    • 2009 – Hordes of Chaos
    • 2012 – Phantom Antichrist
    • 2003 - Live Kreation
    • 2010 - Terror Prevails - Live at Rock Hard Festival
    • 2012 - Terror Prevails - Live at Rock Hard Festival, Pt. 2
    • 1986 - Flag of Hate
    • 1988 - Sounds Waves 1 (delad EP: Kreator / Motörhead / Celtic Frost)
    • 1988 - Out of the Dark... into the Light
    • 1997 - Leave This World Behind
    • 2000 - Chosen Few
    • 2012 - The Big Teutonic 4 (delad EP: Destruction / Kreator / Sodom / Tankard)
    • 2015 - The Big Teutonic 4 - Part II (delad EP: Destruction / Kreator / Sodom / Tankard)
    • 1987 - Behind the Mirror
    • 2012 - Phantom Antichrist
    • 2012 - Civilization Collapse
    • 2013 - From Flood into Fire (live) / Summon all Hate (delad singel: Kreator / Legion of the Damned)
    • 2014 - Breaking the Law / Iron Destiny (delad singel: Arch Enemy / Kreator)
    • 2014 - Iron Destiny
    • 1996 - Scenarios of Violence
    • 1999 - Voices of Transgression: A 90s Retrospective
    • 2000 - 1985-1992 Past Life Trauma
    • 1990 - Live in East Berlin (VHS)
    • 1990 - Thrashing East (delad VHS: Sabbat / Coroner / Kreator / Tankard)
    • 1991 - Hallucinative Comas (VHS)
    • 2003 - Live Kreation - Revisioned Glory (DVD)
    • 2008 - At the Pulse of Kapitulation - Live in East Berlin 1990 Video (DVD + CD)
    • 2012 - Phantom Antichrist
    • 2013 - Dying Alive (DVD + 2CD)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.