Angels

David Byrne

  • David Byrne, född 14 maj 1952 i Dumbarton i Skottland, är en amerikansk sångare, musiker, kompositör, textförfattare och konstnär.

    Byrne är mest känd som frontfigur i new wave-bandet Talking Heads men han har även haft en solokarriär, gjort performancekonst i form av ljudinstallationer och gjort film. Han är även grundare till skivbolaget Luaka Bop.

    Han föddes i Skottland men är framförallt uppvuxen i Hamilton i Ontario i Kanada och i Arbutus i Maryland i USA. Han är numera bosatt i New York.

    Diskografi

    • My life in the bush of ghosts 1981 (Tillsammans med Brian Eno)
    • The Catherine wheel 1981 (musik för en Broadwayuppsättning koreograferad av Twyla Tharp)
    • The Knee Plays 1985
    • True Stories 1986
    • Rei Momo 1989
    • The Forest 1991
    • Uh-Oh 1992
    • David Byrne 1994
    • Feelings 1997
    • In spite of wishing and wanting 1999
    • Look into the eyeball 2001
    • Lead us not into temptation 2003
    • Grown backwards 2004
    • Live from Austin TX 2007
    • Everything That Happens Will Happen Today (med Brian Eno) 2008
    • Big Love: Hymanl 2008
    • Here Lies Love (med Fatboy Slim) 2010
    • Live at Carnegie Hall 2012 (med Caetano Veloso)
    • Love This Giant 2012 (St. Vincent)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.