Ghostface Killah featuring Raekwon featuring Cappadonna

  • Dennis Coles, född 9 maj 1970 på Staten Island i New York, mer känd under artistnamnet Ghostface Killah, är en amerikansk rappare och en av ursprungsmedlemmarna i hiphopkollektivet Wu-Tang Clan. Sitt artistnamn har han fått från en av brottslingarna i filmen Ninja Checkmate (också känd som The Mystery of Chess Boxing). Efter Wu-Tang Clans framgångar i början av 1990-talet påbörjade Ghostface, precis som de flesta andra medlemmarna, en solokarriär.

    I början av sin karriär bar Ghostface alltid mask under uppträdanden och fotograferingar.

    Alias

    • Ghost Deini
    • Ironman (från seriefiguren Iron Man)
    • Pretty Toney
    • Tony Starks (från seriefiguren Iron Man)
    • Wally Champ (efter en Clark Wallabe-sko)
    • Starkey Love
    • Clyde Smith
    • GFK
    • Kyle Gutierrez
    • Fat Ghost

    Diskografi

    Studioalbum

    • 1996 – Ironman
    • 2000 – Supreme Clientele
    • 2001 – Bulletproof Wallets
    • 2004 – The Pretty Toney Album
    • 2006 – Fishscale
    • 2006 – More Fish
    • 2007 – The Big Doe Rehab
    • 2009 – Ghostdini: Wizard of Poetry in Emerald City
    • 2010 – Apollo Kids
    • 2013 – Twelve Reasons to Die
    • 2014 – 36 Seasons
    • 2005 – Put It on the Line (med Trife da God)
    • 2010 – Wu-Massacre (med Method Man och Raekwon)
    • 2012 – Wu Block (med Sheek Louch)
    • 2015 – Hidden Gems (med Sheek Louch)
    • 2015 – Sour Soul (med BADBADNOTGOOD)

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Ghostface Killah.
    • Ghostface Killah på Rate Your Music (engelska)

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.