Metal Church

  • Metal Church är ett amerikanskt thrash metalband som bildades i San Francisco, Kalifornien 1980. Bandet flyttade senare till Aberdeen, Washington. Till en början kallade sig bandet Shrapnel.

    Medlemmar

    • Kurdt Vanderhoof - gitarr, keyboard (1980-1986, 1998-2009, 2012-idag)
    • Mike Howe - sång (1988-1994, 2015-idag)
    • Steve Unger - basgitarr (2004-2009, 2012-idag)
    • Jeff Plate - trummor (2006-2009, 2012-idag)
    • Rick Van Zandt - gitarr (2008-2009, 2012-idag)
    • William McKay - sång (1980)
    • Ed Bull - sång (1980)
    • Rick Condrin - gitarr (1980; död 2014)
    • Steve Hott - basgitarr (1980)
    • Rick Wagner - trummor (1980)
    • Aaron Zimpel - trummor (1980)
    • Carl Sacco - trummor (1980)
    • Duke Erickson - basgitarr (1981-1994, 1998-1999, 2000-2001)
    • Craig Wells - gitarr (1981-1994, 1998)
    • Mike Murphy - sång (1981)
    • Tom Weber - trummor (1981)
    • Kirk Arrington - trummor (1981-1994, 1998-1999, 2000-2006)
    • David Wayne - lead vocals (1981-1988, 1998-2001; död 2005)
    • Mark Baker - gitarr (1986)
    • John Marshall - gitarr (1986-1994, 1998-2001)
    • Brian Lake - basgitarr (1999)
    • Jeff Wade - trummor (1999)
    • Ronny Munroe - sång (2004-2009, 20012-2014)
    • Jay Reynolds - gitarr (2004-2008, 2012)
    • Jason Hinrichs - gitarr (1994-?)
    • Brian Lake - basgitarr (1999-2000)
    • Jeff Wade - trummor (1999-2000)
    • Ira Black - gitarr (2005)

    Diskografi

    • Metal Church (1985)
    • The Dark (1986)
    • Blessing in Disguise (1989)
    • The Human Factor (1991)
    • Hanging in the Balance (1993)
    • Masterpeace (1999)
    • The Weight of the World (2004)
    • A Light in the Dark (2006)
    • This Present Wasteland (2008)
    • Generation Nothing (2013)
    • Live in Japan (1998)
    • Live (1998)
    • Gods of Wrath (1985)
    • Date with Poverty (1991)
    • In Harm's Way (1991)
    • In Mourning (1991)
    • The Human Factor (1991)
    • Red Skies (1981)
    • Hitman (1982)
    • Four Hymns (1982)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.