Desire

Life of Agony

  • Life of Agony är ett alternative metal-band från Brooklyn, New York. Bandet grundades 1989 av sångaren Mina Caputo (då känd som Keith Caputo), basisten Alan Robert och gitarristen Joey Z.. Efter att ha spelat med flera trummslagare valdes Type O Negative-trummisen Sal Abruscato till inspelningen av albumet River Runs Red 1993.

    Medlemmar

    Nuvarande medlemmar

    • Mina Caputo - sång, keyboard (1989-1997, 2003-2012, 2014-idag)
    • Alan Robert - basgitarr, bakgrundssång (1989-1999, 2002-2012, 2014-idag)
    • Joey Z. - gitarr, bakgrundssång (1989-1999, 2002-2012, 2014-idag)
    • Sal Abruscato - trummor (1993-1996, 2003-2012, 2014-idag)

    Tidigare medlemmar

    • Whitfield Crane - sång (1997-1998)
    • Dan Richardson - trummor (1996-1999)
    • Eric Chan - trummor (1992-1993)
    • Mike Palmeri - trummor (1991-1992)
    • Kenny Pedersen - trummor (1989-1991)
    • James D. Smith - percussion

    Diskografi

    Studioalbum

    • 1993 - River Runs Red
    • 1995 - Ugly
    • 1997 - Soul Searching Sun
    • 2005 - Broken Valley

    Livealbum

    • 2000 - Unplugged at the Lowlands Festival '97
    • 2003 - River Runs Again: Live 2003 (3 januari)
    • 2003 - River Runs Again: Live 2003 (4 januari)
    • 2005 - Gigantour
    • 2010 - 20 Years Strong: River Runs Red, Live in Brussels

    Samlingsalbum

    • 1999 - 1989–1999
    • 2003 - The Best of Life of Agony
    • 2008 - Ugly/Soul Searching Sun

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.