Drop Dead Gorgeous

Republica

  • Republica var en brittisk musikgrupp som bildades 1994. Bandet hade sin storhetstid mellan 1996 och 1998 och är idag mest kända för låten Ready To Go. Musiken beskrevs av bandet själva som "techno-pop punkrock", men beskrevs av musiktidningen Melody Maker som "electronica", vilket kom att bli musikgenrens namn.

    Medlemmar

    • Saffron (f. Samantha Sprackling 3 juni 1968 i Ibadan, Nigeria) - sång (1994 - 2001, 2008 - nutid)
    • Tim Dorney - (f. 30 mars 1965 i Ascot, Berkshire) - keyboard (1994 - 2001, 2008 - nutid)
    • Johnny Male - (f. 10 oktober 1963 i Windsor, Berkshire) - gitarr (1994 - 2001, 2008 - nutid)
    • Conor Lawrence - trummor (2012 - nutid)
    • Alix Tiernan - slagverk
    • Mick Pirie - bas
    • Andy Todd - keyboard (1994 - 1997)
    • Pete Riley - trummor (1998 - 2001)
    • David Barbarossa - trummor (tidigare i Bow Wow Wow och Adam & the Ants) (1994 - 1997)

    Diskografi

    • Republica (1996)
    • Speed Ballads (1998)
    • Republica - Limited Edition 2 Disk Set (1998)
    • Ready To Go: The Best Of (2002)
    • Out Of This World (1994)
    • Bloke (1994)
    • Holly (1995) (promo)
    • Ready To Go (1996)
    • Drop Dead Gorgeous (1997)
    • From Rush Hour With Love (1998)
    • Try Everything (1998)
    • Ready To Go (2007) (med Tomcraft)
    • Ready To Go 2010 (2010)
    • Christiana Obey EP (2013)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.