Tuesday Afternoon

Jennifer Brown

  • Vera Jennifer Brown, född 18 februari 1972 i Hjällbo i Göteborg, är en svensk soul- och popsångerska samt låtskrivare.

    Brown gick på mellanstadiet i Hjällbos Montessorihus, och på högstadiet i musikklass i Brunnsboskolan, Backa, där hon också uppträdde med låten "Fame" från serien Fame, som visades i SVT på 1980-talet.

    Brown hade 1998 en stor hit med "Tuesday Afternoon".

    Brown deltog i Melodifestivalen 2009 med låten "Never Been Here Before". Hon tävlade i andra deltävlingen i Skellefteå fast gick inte vidare, då hon slutade på en sjunde plats.

    2013 gjorde Brown musikaldebut som fru Johnsson i Blodsbröder i regi av Alexander Öberg på Stockholms Stadsteater.

    Diskografi

    • 1994 – Giving You The Best, albumet såldes i 450 000 exemplar[1]
    • 1997 – In My Garden
    • 1998 – Vera
    • 2004 – Home
    • 2009 - Bloom In November

    Singlar

    • 1993 – "Take a Piece of My Heart"
    • 1992 – "Heaven Come Down"
    • 1995 – "It Should Have Been You" (Blacknuss feat. Jennifer Brown & Titiyo)
    • 1997 – "In My Garden"
    • 1997 – "When to hold on"
    • 1998 – "Alive"
    • 1998 – "Tuesday Afternoon"
    • 1999 – "Two in the Morning"
    • 2003 – "Weak"
    • 2003 – "Go Your Own Way"

    Filmografi

    • 2006 – Förortsungar
    • 2014 – Ettor och nollor (TV-serie)

    Källor

    1. ^ DN.se

    Externa länkar

    • Jennifer Brown på Myspace

    Denna biografiska artikel om en svensk person behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.