Fastway

  • Fastway är ett brittiskt heavy metal-band som bildades 1983 av gitarristen Eddie Clarke som tidigare var med i Motörhead och basisten Pete Way som tidigare var med i UFO. Tidigare medlemmar i gruppen är bland annat trummisen Jerry Shirley som tidigare var med i Humble Pie och sångaren Dave King som bildade bandet Flogging Molly.

    Medlemmar

    Nuvarande medlemmar

    • "Fast" Eddie Clarke - gitarr (1982-1992, 2007-idag)
    • Toby Jepson - sång (2007-idag)
    • Raymond Hailer - basgitarr (2007-idag)

    Tidigare medlemmar

    • Pete Way - basgitarr (1982)
    • Topper Headon - trummor (1982)
    • Dave King - sång, akustisk gitarr, basgitarr, trummor (1982-1988)
    • Alfie Angus - basgitarr (1982-1983)
    • Jerry Shirley - trummor (1982-1984)
    • Lea Hart (Barry Hart) - sång (1988-1992)
    • Charlie McCracken - basgitarr (1983-1984)
    • Shane Carroll - gitarr, keyboard (1986)
    • Paul Reid - basgitarr (1986)
    • Alan Connor - trummor (1986)
    • Tim Carter - basgitarr (1987-1988)
    • Neil Murray - basgitarr (1988)
    • Gary Ferguson - basgitarr (1988)
    • Paul Gray - basgitarr (1988-1990)
    • Steve Clarke - trummor (1988-1990)
    • K.B. Bren - basgitarr (1990-1992)
    • Riff Raff - trummor (1990-1992)
    • Don Airey - keyboard (1988)
    • Harv (John Harbinson) - sång (2007)
    • John McManus - basgitarr, sång (2007)
    • Steve Strange - trummor (2007-2008)
    • Matt Eldridge - trummor (2011-?)

    Diskografi

    • Fastway (1983)
    • All Fired Up (1984)
    • Waiting for the Roar (1985)
    • Trick or Treat (soundtrack, 1986)
    • On Target (1988)
    • Bad Bad Girls (1990)
    • On Target Reworked (1998)
    • Eat Dog Eat (2010)
    • Say What You Will: Live (livealbum, 1991)
    • Steal the Show (2010)
    • We Become One / Crazy Dream (1983)
    • Easy Livin' / Say What You Will / Far Far From Home (1983)
    • Far Far From Home (1983)
    • All Fired Up / Hurtin' Me (1984)
    • The Stranger / Hurtin' Me (1984)
    • The World Waits For You / Doin' Just Fine (1986)
    • After Midnight (1987)
    • A Fine Line / Change of Hearts (1988)
    • I’ve Had Enough (1990)
    • Bad Bad Girls / All Shook Up (1990)
    • The Collection (2001)
    • Fastway/All Fired Up (remastered, 2003)
    • Waiting For The Roar (remastered, 2005)

    Referenser

    1. ^ [a b] Fastway på MusicMight
    2. ^ Fastway på Rate Your Music

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.