Lil' Jon & The Eastside Boyz featuring Too $hort

  • Lil Jon (Jonathan Mortimer Smith), även känd som "The Jungle-king", född 17 januari 1971 i Atlanta, Georgia, USA, är en amerikansk rappare, DJ och producent. Lil Jon bildade gruppen The East Side Boyz som släppte sin första skiva 1997, Get Crunk, Who You Wit: Da Album. Lil Jons kändaste låt är Get Low som han gjorde tillsammans crunkrap-duon Ying Yang Twins.

    Diskografi

    Album

    med The East Side Boyz

    • 1997: Get Crunk, Who U Wit: Da Album
    • 1999: Certified Crunk
    • 2000: We Still Crunk!!
    • 2001: Put Yo Hood Up
    • 2002: Kings of Crunk
    • 2003: Part II
    • 2004: Crunk Juice

    Solo:

    • 2009: Crunk Rock

    Filmografi

    • 2004: Soul Plane
    • 2005: Boss'n Up
    • 2005: Hip-Hop Honeys: Las Vegas
    • 2006: Date Movie
    • 2006: Scary Movie 4
    • 2008: Smoke and Mirrors
    • 2009: Pimp My Ride International

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.