T.I. Featuring Beenie Man

  • Beenie Man (egentligen Anthony Moses Davis), född 22 augusti 1973 i Kingston, är en framgångsrik jamaicansk artist inom reggae och dancehall. 2001 vann han en Grammy Award i kategorin Best Reggae Album för sitt album Art and Life.

    Omdiskuterade texter & inställda konserter

    Beenie Man skriver ofta starkt anti-homosexuella texter, till exempel "Jag drömmer om ett nytt Jamaica, kom hit och avrätta alla bögar" har väckt starka protester med inställda konserter i Storbritannien, Nya Zeeland och Sverige som följd.

    Diskografi

    • 1992 – Cool Cool Rider
    • 1994 – Dis Unu Fi Hear
    • 1994 – Defend It
    • 1995 – Beenie Man Meets Mad Cobra
    • 1995 – Blessed
    • 1996 – Maestro
    • 1997 – Many Moods of Moses
    • 1999 – Y2K
    • 1999 – The Doctor
    • 2000 – Art and Life
    • 2001 – Youth Quake
    • 2002 – Tropical Storm
    • 2004 – Back to Basics
    • 2005 – Hundred Dollar Bag
    • 2006 – Concept of Life
    • 2006 – Live in San Francisco
    • 2006 – Undisputed
    • 2007 – Monsters of Dancehall
    • 2009 – The Legend Returns

    Källor

    1. ^ "Beenie Man to perform as 'Ras Moses' at Rebel Salute"
    2. ^ Art And Life
    3. ^ http://www.qx.se/search.php?search=beenie+man/

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.