Whiskey Lullaby

Alison Krauss

  • Alison Krauss, född 23 juli 1971 i Decatur i Illinois, är en amerikansk bluegrassångerska och violinist. Hon har tilldelats fler Grammy-priser än någon annan kvinnlig artist i historien. Under större delen av sin karriär har hon spelat med gruppen Union Station.

    Hon föddes i Decatur men växte upp i Champaign i Illinois.

    Krauss gav år 2007 ut albumet Raising Sand tillsammans med Led Zeppelins sångare Robert Plant. Albumet gästas av stora namn som T Bone Burnett (som även producerat skivan) och Mike Seeger.

    Diskografi

    • 1985 – Different Strokes
    • 1987 – Too Late to Cry
    • 1990 – I've Got That Old Feeling
    • 1999 – Forget About It
    • 1989 – Two Highways
    • 1992 – Every Time You Say Goodbye
    • 1997 – So Long So Wrong
    • 2001 – New Favorite
    • 2004 – Lonely Runs Both Ways
    • 2011 – Paper Airplane
    • 1994 – I Know Who Holds Tomorrow (med The Cox Family)
    • 2007 – Raising Sand (med Robert Plant)
    • 2002 – Live
    • 1995 – Now That I've Found You: A Collection
    • 2005 – Home on the Highways: Band Picked Favorites
    • 2007 – A Hundred Miles or More: A Collection
    • 2009 – Essential Alison Krauss

    Källor

    1. ^ GRAMMY.com: A Little GRAMMY Background!

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.