Infinite Mass

  • Infinite Mass är en svensk hiphopgrupp som bildades 1990. Gruppen vann rap-SM 1991. År 1993 blev bandet känt hos den stora massan när man medverkade i filmen Sökarna och framförde "Area Turns Red". Till följd av textraden "Shoot the racist, and the area turns red" uppmärksammades i massmedia.

    Bandet hamnade på topplistorna för första gången med albumet Alwayz Somethang (1997) med låten "Caught up in da Game". Scener ur filmen McVicar används i Infinite Mass video till låten "Bullet" där man samplat Roger Daltrey.

    År 2001 kom albumet The Face, vilket bland annat innehöll låtarna "Bullet" och "She's a freak" vilka spelades mycket i radion under våren 2002.

    År 2004 kom låten "No. 1 Swartskalle" och "The Thief".

    Låten "Mah Boyz" var vinjett till serien Stockholm Live.

    Gruppmedlemmar

    Under åren har nya bandmedlemmar tillkommit och andra slutat, men genom Amir Chamdin och Rodrigo Pencheff har Infinite Mass bevarats.

    • Amir Chamdin
    • Bechir Eklund
    • Rodrigo "Rodde", "Rigo" Pencheff
    • Jonas Eriksson (bas)
    • Joen Carlstedt (gitarr)
    • Jejo Perkovic (trummor)
    • Tito Pencheff (keyboard)
    • Cribe Pencheff (DJ)
    • Polarbear

    Diskografi

    • 1995 – The Infinite Patio
    • 1997 – Alwayz Somethang
    • 1999 – Live in Sweden
    • 2001 – The Face
    • 2002 – Black Army
    • 2003 – Agent Cody Banks – filmmusik (singeln Super Bad Ghetto Spy)
    • 2004 – 1991
    • 2007 – Masters of the Universe: The Best of Infinite Mass

    Videoografi

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.