Bulletboys

  • BulletBoys är en rockgrupp, bildad 1986 av sångaren Marq Torien. De var mest aktiva i slutet av 1980-talet och i början av 1990-talet.

    1988 släppte de sitt första album "BulletBoys", som innehöll hitlåtar som Smooth Up In Ya och For The Love Of Money. BulletBoys uppträdde 1991 inför ca 60 000 personer.

    Medlemmar

    • Marq Torien - sång, gitarr, elbas, congas (1987-idag)
    • Nick Rozz - gitarr (2010-2011, 2012-idag)
    • Chad MacDonald - bas, bakgrundssång (2014-idag)
    • Shawn Duncan - trummor (2014-idag)
    • Mick Sweda - gitarr, bakgrundssång (1987-1993, 1999-2000, 2011)
    • Jimmy D'Anda - trummor, slagverk, bakgrundssång (1987-1993, 1999-2000, 2011)
    • Tony Marcus - gitarr (1993-1994, 2009-2010)
    • Marc Danzeisen - trummor (1993-1994)
    • Tommy Pittam - gitarr (1994-1998)
    • Robby Karras - trummor, slagverk (1994-1998)
    • DJ Ashba - gitarr (1998-1999)
    • Steven Adler - trummor, slagverk (1998-1999)
    • Jason Hook - gitarr (2000-2002)
    • Melvin Brannon II - bas (2000-2002)
    • Vik Foxx - trummor, slagverk (2000)
    • Brent Fitz - trummor, slagverk (2000-2001)
    • Pete Newman - trummor, slagverk (2001-2006)
    • Scott Taylor - bas (2002-2006)
    • Keri Kelli - gitarr (2002-2004)
    • Denny Johnson - gitarr (2004-2006)
    • Scott McKinley- gitarr (2006)
    • Michael Thomas - gitarr (2006-2007, 2008)
    • David Weeks - bas (2006-2007)
    • Danny Seven - trummor, slagverk (2007-2008, 2008-2009)
    • Danny Watts - gitarr (2007-2008)
    • Scott Griffin - bas (2007)
    • Stephen Allan - bas (2007-2009)
    • Charlie Wayne Morrill - gitarr (2008-2009)
    • Lenny Round - bas (2009)
    • Tory Stoffregen - gitarr (2009)
    • Rob Lane - bas (2009-2011)
    • Johnny Giosa - trummor, slagverk (2010; död 2011)
    • Troy Patrick Farrell - trummor (2010-2011)
    • Chris Holmes - gitarr (2011)
    • Don Bish - trummor (2011)
    • Stephen Jude Mills - trummor (2012, 2013)
    • Dave "Davee G" Gara - trummor (2012)
    • Stephen Jude Mills - trummor (2012–2014)
    • Lonnie Vencent - bas, bakgrundssång (1987-2014)

    Diskografi

    • 1988 – BulletBoys
    • 1991 – Freakshow
    • 1993 – Za-Za
    • 1995 – Acid Monkey
    • 2003 – Sophie
    • 2009 – 10¢ Billionaire
    • 2011 – Rocked and Ripped
    • 2014 – Elefanté
    • 2007 – Behind the Orange Curtain
    • 2000 – Burning Cats and Amputees
    • 2006 – Smooth Up in Ya: The Best of the Bulletboys
    • 1989 - Smooth Up In Ya (#71 på Billboard Hot 100, #23 på Billboard Mainstream Rock)
    • 1989 - For the Love of Money (#78 Billboard Hot 100, #30 på Billboard Mainstream Rock)
    • 1991 - Hang on St. Christopher (#22 på Billboard Mainstream Rock)
    • 1991 - THC Groove
    • 1991 - Talk To Your Daughter
    • 1993 - Mine
    • 2009 - Road To Nowhere

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Bulletboys.
    • Bulletboys på Myspace

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.