Goin' Back To New Orleans

Dr. John

  • Malcolm John "Mac" Rebennack, Jr., mer känd under sitt artistnamn Dr. John, född 21 november 1940 i New Orleans, Louisiana, är en amerikansk singer/songwriter, pianist och gitarrist. Hans musik sorteras under stilarna blues, boogie woogie och rock and roll. Hans mest kända låt är "Right Place, Wrong Time" från 1973. År 2011 valdes han in i Rock and Roll Hall of Fame.

    Diskografi

    • 1968 – Gris-Gris
    • 1969 – Babylon
    • 1970 – Remedies
    • 1971 – The Sun, Moon & Herbs
    • 1972 – Dr. John's Gumbo
    • 1973 – In the Right Place
    • 1974 – Desitively Bonnaroo
    • 1975 – Hollywood Be Thy Name
    • 1978 – City Lights
    • 1979 – Tango Palace
    • 1981 – Dr. John Plays Mac Rebennack
    • 1983 – The Brightest Smile in Town
    • 1989 – In a Sentimental Mood
    • 1992 – Goin' Back to New Orleans
    • 1994 – Television
    • 1995 – Afterglow
    • 1998 – Anutha Zone
    • 2000 – Duke Elegant
    • 2001 – Creole Moon
    • 2004 – N'Awlinz: Dis Dat or d'Udda
    • 2005 – Sippiana Hericane
    • 2006 – Mercernary
    • 2008 – City That Care Forgot
    • 2012 – Locked down
    • 2013 – New Orleans Native Son

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.