Sixpence None the Richer

  • Sixpence None the Richer är ett amerikanskt pop/rockband, aktiva mellan 1992 och 2004, samt återigen från 2007. Bandet grundades i New Braunfels, Texas, men så småningom flyttade de till Nashville, Tennessee. Namnet på bandet är inspirerat ur ett avsnitt ur författaren C.S. Lewis bok: Mere Christianity (Kan man vara kristen?)

    Gruppen hade 1999 en världshit med låten "Kiss Me".

    Bandmedlemmar

    • Matt Slocum – gitarr, cello (1992-2004, 2007-idag)
    • Leigh Nash – sång (1992-2004, 2007-idag)
    • Justin Cary – basgitarr (1997-2004, 2007-idag)
    • Joel Bailey – bad (1993-1995)
    • Andre Trottier – bas (1994–1995)
    • Dale Baker – trummor (1993-2001)
    • Tess Wiley – gitarr (1993-1997, 2008)
    • James Arhelger - bas (1995)
    • J.J. Plasencio – bas (1995-1997)
    • Sean Kelly – gitarr (1997-2004)
    • Rob Mitchell – trummor (2001-2004)
    • Jerry Dale McFadden – keyboard (2001-2004)
    • TJ Behling – bas (på The Original Demos ca. 1992)
    • Brad Arnold – trummor (på The Original Demos)

    Diskografi

    • 1994 – The Fatherless & the Widow
    • 1995 – This Beautiful Mess
    • 1997 – Sixpence None the Richer
    • 2002 – Divine Discontent
    • 2008 – The Dawn Of Grace
    • 2012 – Lost in Transition
    • 1996 - Tickets for a Prayer Wheel
    • 1997 - 6 Picks: Essential Radio Hits from Sixpence None the Richer
    • 2004 - Sessions@AOL
    • 2005 - Waiting On the Sun (Studio Series Performance Track)
    • 2008 - My Dear Machine
    • 1995 - Angeltread
    • 1998 - Kiss Me (US #2, US AC #2, US Adult #2, US Pop #1)
    • 1999 - There She Goes
    • 2000 - I Can't Catch You
    • 2002 - Breathe Your Name
    • 2003 - Don't Dream It's Over
    • 2004 - Us
    • 2008 - Angels We Have Heard On High
    • 2013 - Radio
    • 1992 - The Original Demos
    • 1997 - Top Ten: Sixpence None the Richer
    • 1999 - Collage: A Portrait Of Their Best
    • 2002 - Mega 3 Collection
    • 2004 - The Best of Sixpence None the Richer
    • 2005 - The Early Years
    • 2009 - Greatest Hits
    • 2010 - Early Favorites

    Källor

    1. ^ Leigh Nash hos Letterman

    Externa länkar

    Denna artikel om en musikgrupp behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.