Del the Funky Homosapien

  • Del tha Funkee Homosapien, även känd som Deltron Zero, född som Teren Delvon Jones den 12 augusti 1972 i Oakland i Kalifornien, är en amerikansk alternativ hiphopartist. Han bor idag i Richmond i Kalifornien. Han startade sin karriär i sin kusin Ice Cubes grupp da Lench Mob. Ice Cube producerade senare Dels första album I Wish My Brother George Was Here.

    Dels rap innehåller ofta humor. Han har arbetat med bland andra Gorillaz.

    Diskografi

    Solo

    • 1991 – I Wish My Brother George Was Here
    • 1993 – No Need for Alarm
    • 1998 – Future Development
    • 2000 – Both Sides of the Brain
    • 2004 – The Best of Del tha Funkee Homosapien: The Elektra Years
    • 2008 – 11th Hour

    Hieroglyphics

    • 1998 – 3rd Eye Vision
    • 2003 – Full Circle
    • 2007 – Over Time
    • 2008 – At the Helm

    Gorillaz

    • 2001 – "Clint Eastwood" (singel)
    • 2001 – Rock the House (singel)
    • 2004/2005 – Deltron Zero

    Deltron 3030

    • 2000 – Deltron 3030
    • 2001 – Deltron 3030: The Instrumentals
    • TBA – Deltron Event II

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.