Somewhere In Between

Hawthorne Heights

  • Hawthorne Heights är ett melodiskt rockband från Ohio som bildades i Dayton i juni 2001 under namnet "A Day in the Life". Bandets debutalbum kom 2004 och hette "The Silence In Black And White". 2006 kom uppföljaren, "If Only You Were Lonely" med singeln "Saying Sorry" som spelats rätt mycket på svenska radiokanalen Bandit.

    Casey Calverts död

    Casey dog en tragisk död då han fick en astma-attack samt en drogöverdos. Det officiella uttalandet säger dock att han dog i sömnen och att han påträffades under tiden som resten av bandet hade soundcheck före en spelning på the 9:30 Club i Washington DC.

    Bandmedlemmar

    • JT Woodruff - sång, rytmgitarr, keyboard, piano (2001-idag)
    • Micah Carli - sologitarr (2001-idag), bakgrundssång (2009-idag), mandolin, ukulele (2009-2010)
    • Matt Ridenour - bas, bakgrundssång (2001-idag)
    • Mark McMillon - rytmgitarr (2013-idag; turnerande medlem 2009-2013)
    • Chris Popodak - trummor, slagverk (2014-idag; live/studio)
    • Eron Bucciarelli - trummor (2001-2014)
    • Casey Calvert - rytmgitarr, bakgrundssång (2002-2007; död 2007)
    • Grace Carli - bakgrundssång (2004)
    • John Bender - bakgrundssång (2005)

    Diskografi

    • The Silence in Black and White (2004)
    • If Only You Were Lonely (2006)
    • Fragile Future (2008)
    • Skeletons (2010)
    • Zero (2013)
    • The Silence In Black And White Acoustic (2014)
    • Rhapsody Originals (2008)
    • Hate (2011)
    • Stripped Down To The Bone (2012)
    • Hope (2012)

    Singlar (topp 50 på Billboard Alternative Songs)

    • Ohio Is for Lovers (2004) (#34)
    • Niki FM (2005) (#40)
    • Saying Sorry (2006) (#7)
    • Midwesterners: The Hits (2010)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.