Nothing's Happening By The Sea

Chris Rea

  • Christopher Anton Rea, född 4 mars 1951 i Middlesbrough, England, är en brittisk sångare, gitarrist och låtskrivare.

    Chris Rea är en produktiv artist och har släppt över 20 album som sammanlagt sålt i över 30 miljoner exemplar. Han har gjort många poplåtar med enkla melodier och texter om kärlek, men har som en röd tråd genom karriären inspirerats av jazz och på de senare skivorna är inriktningen mot bluesen tydlig. Han spelar oftast slidegitarr och är överhuvudtaget känd och respekterad för sitt känsliga gitarrspel och sin rökiga sångröst.

    Diskografi

    • Whatever Happened to Benny Santini? (1978)
    • Deltics (1979)
    • Tennis (1980)
    • Chris Rea (1981)
    • Water Sign (1982)
    • Wired to the Moon (1984)
    • Shamrock Diaries (1985)
    • On the Beach (1986)
    • Dancing with Strangers (1987)
    • New Light Through Old Windows (1988)
    • The Road to Hell (1989)
    • Auberge (1991)
    • God's Great Banana Skin (1992)
    • Espresso Logic (1993)
    • La Passione - Motion picture soundtrack (1996)
    • The Blue Cafe (1998)
    • The Road To Hell: Part 2 (1999)
    • King of the Beach (2000)
    • Stony Road (2002)
    • Blue Street (Five Guitars) (2003)
    • The Blue Jukebox (2004)
    • Blue Guitars (CD-box innehållande 11 skivor + DVD + artistens målningar) (2005)
    • The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes (2008)
    • Santo Spirito Blues (Box innehållande 3 CD-skivor+2 DVD-filmer) (2011)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.