It's Our Burden To Bleed

Caliban

  • Caliban är ett metalcoreband från Hattingen i Tyskland. Gruppen bildades 1997 under namnet Never Again. Bandet bytte namn i samband med att de togs upp på skivbolaget Lifeforce Records.

    2006 spelade gruppen på Wacken Open Air.

    Medlemmar

    • Marc Görtz - gitarr (1997-idag)
    • Andreas Dörner - sång (1997-idag)
    • Denis Schmidt - gitarr, sång (2002-idag)
    • Patrick Grün - trummor (2004-idag)
    • Marco Schaller - basgitarr (2005-idag)
    • Engin Güres - basgitarr (1997-2004)
    • Robert Krämer - trummor (1997-2003)
    • Andreas Nikolaou - gitarr (1997)
    • Claus Wilgenbusch - gitarr (1997-1999)
    • Thomas Sielemann - gitarr (2000)
    • Boris Pracht - basgitarr (2004-2005)

    Diskografi

    • 1999 – A Small Boy and a Grey Heaven (Lifeforce)
    • 2000 – The Split Program (delad album med Heaven Shall Burn, Lifeforce)
    • 2001 – Vent (Lifeforce)
    • 2003 – Shadow Hearts (Lifeforce)
    • 2004 – The Opposite from Within (Roadrunner)
    • 2005 – The Split Program II (delad album med Heaven Shall Burn, Lifeforce)
    • 2006 – The Undying Darkness (Roadrunner)
    • 2007 – The Awakening (Roadrunner)
    • 2009 – Say Hello to Tragedy (Century Media)
    • 2012 – I Am Nemesis (Century Media)
    • 2014 – Ghost Empire (Century Media)
    • 1998 – Caliban (Lifeforce)
    • 2011 – Coverfield (Century)
    • 2006 – It's Our Burden To Bleed (Roadrunner)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.