Chimaira

  • Chimaira var ett metalband från Cleveland, Ohio, USA, bildat 1998. Namnet är taget från ordet "chimera" som är ett monster med tre huvuden inom den grekiska mytologin.

    Chimaira spelade inte direkt metalcore, vilket är en "extrem" sub-genre av heavy metal, men något åt det hållet. Ett modernt sound, ofta tunga och smått avancerade riffs och trumkomp, och en ganska typisk sångstil till detta.

    Bandet upplöstes september 2014.

    Medlemmar

    • Mark Hunter - sång (1998-2014)
    • Emil Werstler - rytmgitarr (2009), basgitarr (2010-2011), sologitarr (2012-2014)
    • Austin D’Amond - trummor (2011-2014)
    • Sean Zatorsky - keyboard, synthesizer, bakgrundssång (2011-2014)
    • Matt Szlachta - rytmgitarr (2012-2014)
    • Jeremy Creamer - basgitarr (2012-2014)
    • Jason Genaro – trummor (1998)
    • Andrew Ermlick – basgitarr (1998–1999)
    • Jason Hager – sologitarr (1998–1999), rytmgitarr (1999–2001)
    • Rob Lesniak – basgitarr (1999–2000)
    • Andols Herrick – trummor (1999–2003, 2006–2011)
    • Rob Arnold – sologitarr, bas (1999–2011)
    • Jim LaMarca – basgitarr (2000–2008, 2008-2010)
    • Chris Spicuzza – keyboard, synthesizer, bakgrundssång (2000–2011)
    • Matt DeVries – rytmgitarr (2001–2011)
    • Richard Evensand – trummor (2003–2004)
    • Kevin Talley – trummor (2004–2006)
    • Ben Schigel – trummor (2011)

    Diskografi

    • Pass Out of Existence (2001)
    • The Impossibility of Reason (2003)
    • Chimaira (2005)
    • Resurrection (2007)
    • The Infection (2009)
    • The Age of Hell (2011)
    • Crown of Phantoms (2013)
    • This Present Darkness (2000)
    • The Age of Remix Hell (2011)
    • Down Again (2003)
    • Eyes of a Criminal (2005)
    • Nothing Remains (2005)
    • Resurrection (2007)
    • Secrets of the Dead (2009)
    • Wild Thing (2011)
    • Trigger Finger (2011)
    • Born in Blood (2011)
    • The Age of Hell (2011)
    • All That's Left Is Blood (2013)
    • No Mercy (2013)

    Referenser

    1. ^ Blabbermouth.net: It's Official: CHIMAIRA Calls It Quits

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Chimaira (musikgrupp).
    • Officiell webbplats

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.