Ill Nino

  • Ill Niño är ett amerikanskt metalband med latinamerikanska rötter, bildat i New Jersey i slutet av 1990-talet. Gruppen har sedan de bildades givit ut fyra studioalbum och två EP-skivor. Deras hittills största hit är singeln What Comes Around från debutalbumet Revolution Revolución (2001). Bandets femte album planeras släppas någon gång under 2010.

    Medlemmar

    • Cristian Machado - sång (2000-idag), bas (1998-2000)
    • Diego Verduzco - rytmgitarr (2006-idag)
    • Ahrue Luster - sologitarr (2003-idag)
    • Lazaro Pina - bas (2000-idag)
    • Dave Chavarri - trummor (1999-idag)
    • Oscar Santiago - slagverk (2013-idag)
    • Jorge Rosado - sång (1999-2000)
    • Marc Rizzo - gitarr (1999-2003)
    • Roger Vasquez - slagverk (2000-2003)
    • Jardel Martins Paisante - gitarr (1999-2006)
    • Daniel Couto - slagverk (2003-2013)

    Diskografi

    Studioalbum

    • 2001 – Revolution Revolución
    • 2003 – Confession
    • 2005 – One Nation Underground
    • 2008 – Enigma
    • 2010 – Dead New World
    • 2012 – Epedimia
    • 2014 – Till Death, La Familia

    Samlingsalbum

    • 2006 – The Best of Ill Niño

    EP

    • 1999 – El Niño
    • 2000 – Ill Niño
    • 2006 – The Undercover Sessions
    • 2008 – Demo Sessions (demo)

    Videor

    • 2004 – Live from the Eye of the Storm (DVD)

    Övrigt

    Ill Niños trummis Dave Chavarri har producerat albumet My Own Army (2009) av den italienska gruppen Exilia.

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Ill Niño.
    • Ill Niño på Myspace

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.