Misfits

  • Misfits är ett skräckpunkband som skapades 1977. Misfits skapades i staden Lodi i New Jersey och leddes av sångaren Glenn Danzig, som senare grundade Samhain och Danzig. Namnet Misfits är taget från Marilyn Monroes sista film från 1961. Då Glenn Danzig lämnade gruppen, 1983, splittrades gruppen och Jerry Only och Doyle Wolfgang von Frankenstein startade det egna bandet Kryst the Conqueror. Efter ett par år valde däremot bröderna Jerry och Doyle att starta upp Misfits igen och tog in Michale Graves som sångare för bandet. Misfits släppte under Graves tid i bandet flera album. Graves lämnade dock bandet år 2000. År 2003 släpptes skivan Project 50's som var ett jubileumsalbum med gästtrummisen Marky Ramone i lineupen.

    Diskografi

    Album

    • Static Age (1977)
    • Walk Among Us (1982)
    • Earth A.D. (1984)
    • Legacy of Brutality (1985)
    • Collection I (1986)
    • Evilive (Live, 1987)
    • Collection II (1995)
    • American Psycho (1997)
    • Evillive II (Live, 1998)
    • Famous Monsters (1999)
    • 12 Hits From hell (2001)
    • Cuts From the Crypt (2001)
    • Project 1950 (2003)
    • The Devils Rain (2011)

    EP/Singlar

    • Cough/Cool (1977) - singel
    • Bullet (1978) - EP
    • Horror Business (1979) - EP
    • Night of the Living Dead (1979) - singel
    • Beware (1980) - EP
    • 3 Hits From Hell (1981) - EP
    • Who Killed Marilyn? (1981) - singel
    • Halloween (1981) - singel
    • Die, Die My Darling (1984) - singel
    • Dig Up Her Bones (1997) - singel
    • Monster Mash (1999) - singel
    • Land of the Dead (2009) - singel
    • Day The Earth Caught Fire (2011) - singel

    Medlemmar

    Nuvarande medlemmar

    • Jerry Only (Gerald Caiafa) − bas (1977-1983, 1995-nuvarande), sång (2000-nuvarande)
    • Dez Cadena − gitarr (2000-nuvarande)
    • Goat (Eric Arce) − trummor (2010-nuvarande)

    Gamla medlemmar

    • Glenn Danzig − sång (1977-1983)
    • Michale Graves - sång (1995-2000)
    • Myke Hideous - sång (1998, South American och European Tour)
    • Diane DiPiaza - bas (1977)
    • Jimmy Battle − gitarr (1977)
    • Franché Coma - gitarr (1977-1978)
    • Rick Riley - gitarr (1978, spelade endast ett par gånger)
    • Bobby Steele - gitarr (1978-1980)
    • Doyle Wolfgang von Frankenstein − gitarr (1980-1983, 1995-2001)
    • Manny Martínez − trummor (1977-1978)
    • Mr. Jim − trummor (1978)
    • Joey Image - trummor (1978-1980)
    • Arthur Googy - trummor (1980-1982)
    • Brian Damage - trummor (1983)
    • Dr. Chud - trummor (1995-2000)
    • Marky Ramone − trummor (2000-2005)
    • Robo − trummor (1982-1983, 2001-2002, 2005-2010)

    Se även

    • Horrorpunk

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.