Shadows Fall

  • Shadows Fall är en amerikansk musikgrupp som spelar metalcore, thrash metal och, på tidiga skivor, melodisk death metal. Bandet kommer från Springfield, Massachusetts och är bildat 1995. Deras första album, Somber Eyes to the Sky, gavs ut 1997. De har hittills släppt sex studioalbum, två samlingsskivor, två DVD och ett antal singlar.

    Somber Eyes to the Sky hade Philip Labonte på sång (senare i bandet All That Remains), och ett sound mer orienterat mot melodisk death metal. Brian Fair ersatte Labonte år 2000, och var med på Shadows Falls andra album, släppt samma år. Även detta album hade en annan inriktning än de kommande skivorna.

    Låtarna ”What Drives the Weak” och ”Redemption” blev nominerade till Grammys i kategorin ”Best Metal Performance” åren 2006 respektive 2008.

    Bandmedlemmar

    • Jonathan Donais - sologitarr, bakgrundssång (1995-nutid)
    • Matt Bachand - rytmgitarr, bakgrundssång (1995-nutid)
    • Paul Romanko - basgitarr (1995-nutid)
    • Brian Fair - sång (2000-nutid)
    • Jason Bittner trummor (2002-nutid)
    • Philip Labonte - sång (1995-1999)
    • David Germain - trummor (1995-2000)
    • Damien McPherson - sång (1996-1997)
    • Mark Laliberte - basgitarr (1996-1997)
    • Ed Lanouette - basgitarr (2012)
    • Mike Turbayne - basgitarr (2013-2014)
    • Felipe Roa - sologitarr (2013-2014)
    • Adam Dutkiewicz - trummor (1996)
    • Derek Kerswill - trummor (2000-2002)
    • Brian Fair, 2014

    • Paul Romanko, 2014

    • Matt Bachand, 2014

    • Jon Donais, 2014

    Diskografi

    • 1997 - Somber Eyes to the Sky
    • 2000 - Of One Blood
    • 2002 - The Art of Balance
    • 2004 - The War Within
    • 2007 - Threads of Life
    • 2009 - Retribution
    • 2012 - Fire from the Sky
    • 2002 - Fear Will Drag You Down
    • 2006 - Fallout From the War
    • 2007 - Seeking the Way: The Greatest Hits
    • 2002 - Stepping Outside the Circle / Thoughts Without Words
    • 2003 - Destroyer of Senses
    • 2004 - What Drives the Weak
    • 2005 - Inspiration on Demand
    • 2005 - Enlightened by the Cold
    • 2007 - Redemption
    • 2007 - Another Hero Lost
    • 2009 - Still I Rise
    • 2009 - King of Nothing
    • 2010 - Bark at the Moon
    • 2012 - The Unknown

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.