Liv Kristine

  • Liv Kristine, egentligen Liv Kristine Espenæs Krull, född 14 februari 1976 i Stavanger, Norge, är en norsk musiker och sångerska inom gothic metal och symphonic metal. Hon var tidigare medlem i Theatre of Tragedy, men bildade senare Leaves' Eyes tillsammans med medlemmar från bandet Atrocity där hon nu sjunger efter att ha fått sparken från Theatre of Tragedy. Liv Kristine har även givit ut soloskivor.

    Liv Kristine är gift med Leaves' Eyes manliga sångare Alexander Krull, och tillsammans har de en son. Hennes syster Carmen Elise Espenæs är sångerska i symphonic metal-bandet Midnattsol.

    Hon har bland annat varit gästsångerska hos symphonic gothic metal-bandet Delain och extreme metal-bandet Cradle of Filth.

    Liv Kristine och Alexander Krull är vegetarianer.

    Diskografi

    Med Theatre of Tragedy

    • Theatre of Tragedy (1995)
    • Velvet Darkness They Fear (1996)
    • Der Tanz Der Schatten (Singel, 1996)
    • A Rose For the Dead (EP, 1997)
    • Cassandra (Singel, 1998)
    • Aégis (1998)
    • Theatre of Tragedy Shape (1999)
    • Image (Singel, 2000)
    • Musique (2000)
    • Inperspective (EP, 2000)
    • Machine (Singel, 2000)
    • Closure:Live (2001)
    • Assembly (2002)

    Med Leaves' Eyes

    • Into Your Light (Singel, 2004)
    • Lovelorn (2004)
    • Elegy (Single, 2005)
    • Vinland Saga (2005)
    • Legend Land (2006)
    • We Came with the Northern Winds - En Saga I Belgia (CD/DVD, 2009)
    • Njord (2009)

    Solo

    • 3am (Singel, 1998)
    • Deus ex Machina (1998)
    • Take Good Care (Singel, 1998)
    • 3am - Fanedition (1999)
    • One Love (Singel, 1999)
    • Fake a Smile (EP, 2006)
    • Enter My Religion (2006)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.