Sibel

  • Sibel Redzep (Sibel), född den 12 december 1987, är en svensk popsångerska, som främst är känd för sin medverkan i Idol 2004 och Melodifestivalen 2008 och 2010.

    Biografi

    Redzep, uppvuxen i Malmö och Kristianstad, är av turkisk härkomst och har gått på Christian IV:s gymnasiums

    Efter att ha fått lämna tävlingen bestämde hon sig för revansch. Hon tog sånglektioner och ställde upp i Idol 2005. Från kvalet, där hon framförde The Power of Love, tog hon sig vidare.

    Sibel Redzep medverkade i Melodifestivalen 2008 med balladen "That is Where I'll Go". Låten gick vidare till andra chansen, och lyckades där kvala sig in till finalen i Globen. Efter omröstningen där hamnade melodin på sjunde plats. Den 7 december 2009 blev det klart med hennes medverkan i Melodifestivalen 2010 med låten "Stop". Den slutade näst sist i den fjärde delfinalen. Hon har också spelat in låten "Our Generation" till Shake It Ups soundtrack.

    Diskografi

    Album

    • 12 mars 2008 - The Diving Belle

    Singlar

    • 2008 – "That Is Where I'll Go"
    • 2008 – "Make Believe"
    • 2008 – "Walking Away"
    • 2010 – "Stop"
    • 2010 – "The Fall" (feat. Lazee)
    • 2011 – "Wake Up"
    • 2013 – "Without Your Love"
    • 2013 – "Every Girl In the World" (I Rumänien, Roton Music)

    TV-framträdanden

    • Den sista dokusåpan (2012)

    Referenser

    Noter

    1. ^ Maria Hellström. "Sibel är trött på killarna", Kvällsposten 28 oktober 2005
    2. ^ http://svt.se/2.121224/sibel?lid=puff_1786712&lpos=lasMer
    3. ^ Harry Amster. "Dominanta Sibel ska tämja pudlarna", Svenska Dagbladet 8 mars 2008
    4. ^ Christian 4:s gymnasium
    5. ^ Harry Amster. "Skivkontrakt i sikte för Sibel Redzep", Svenska Dagbladet 25 oktober 2005, s. 84.
    6. ^ Pressens Mediaservice 10 september 2004
    7. ^ Owe Fredriksson. "Mikael blev ingen idol", Västerbottens-Kuriren 14 september 2004, s. 6.
    8. ^ Amanda Säfström. "Tittarna tar befälet över Idol 2005", Sydsvenskan 19 september 2005, s. B2.
    9. ^ Björn Sjö. "Hur känns det att bli utslagen i semifinalen?", Sydsvenskan 26 november 2005, s. 44.
    10. ^ Alexander Agrell. "Idol-Sebastian får skivkontrakt", Sydsvenskan 13 januari 2006.
    11. ^ "Sibel redo för studion", Sydsvenskan 9 mars 2006, s. B2
    12. ^ Helsingborgs Dagblad 16 augusti 2007, s. 36.
    13. ^ Hallands Nyheter 17 oktober 2007, s. 30

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.