Dying To Know

Pennywise

  • Pennywise är ett amerikanskt punkrockband som bildades 1988 i Hermosa Beach i Kalifornien.

    Bandet

    Originalbasisten Jason Matthew Thirsk begick självmord 1996 efter att ha tillfälligt lämnat bandet för försöka att få bukt med sin alkoholism. Efter att detta inträffat ville resten av gruppen inte fortsätta spela, men övertalades av Thirsks familj. Bandet blev mer ifrågasättande till det amerikanska samhället, bland annat av USA:s vapenpolitik.

    2009 meddelade sångaren Jim Lindberg att han lämnar bandet. Han ersattes tillfälligt av Zoltán "Zoli" Téglás (Ignite). Den 16 februari 2010 blev han officiellt medlem i bandet.

    Medlemmar

    • Jim Lindberg - sång (1988-1991, 1992-2009, 2012-idag)
    • Fletcher Dragge - gitarr, bakgrundssång (1988-idag)
    • Randy Bradbury - elbas, bakgrundssång (1988-idag)
    • Byron McMackin - trummor, bakgrundssång (1988-idag)
    • Zoltán "Zoli" Téglás - sång (2010-2012)
    • Jason Thirsk - elbas, bakgrundssång (1988-1996; död 1996)
    • Dave Quackenbush – sång (1992)

    Diskografi

    • Pennywise (1991)
    • Unknown Road (1993)
    • About Time (1995)
    • Full Circle (1997)
    • Straight Ahead (1999)
    • Land of the Free? (2001)
    • From the Ashes (2003)
    • The Fuse (2005)
    • Reason to Believe (2008)
    • All or Nothing (2012)
    • Yesterdays (2014)
    • Live @ the Key Club (2000)
    • Wildcard (1988)
    • A Word from the Wise (1989)

    Singlar (topp 40 på Billboard Alternative Songs)

    • Alien (1999) (#36)
    • Fuck Authority (2001) (#38)
    • The Western World (2008) (#22)
    • Wildcard/A Word from the Wise (1990)

    Videografi

    • Home Movies (VHS 1995 / DVD 2004)
    • Unity (VHS 1995)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.