Clawfinger

  • Clawfinger var ett svensk-norskt rap metal-band, med influenser från industrimetal, bildat sommaren 1989. Bandet fick sitt stora genombrott med anti-rasistiska låten Nigger från skivan Deaf Dumb Blind 1993. Bandet beslutade under sommaren 2013 att lägga ner verksamheten. Bandet gav följande förklaring i ett meddelande till sina fans: "Ibland växer man samman, ibland växer man ifrån varandra. Ibland växer man inte alls, men fortsätter ändå i brist på bättre alternativ för att det är det enda man kan. Hursomhelst är den enkla sanningen att CLAWFINGER nu lägger ner, kastar in handduken, går och fiskar, slutar och istället fortsätter mot nya mål i livet."

    1993 kompade de Just D på EP:n Klåfinger.

    Medlemmar

    • Zak Tell – sång, text
    • Jocke Skog – klaviatur, sång
    • Bård Torstensen – kompgitarr
    • André Skaug – basgitarr (live)
    • Micke Dahlén – trummor

    Tidigare medlemmar

    • Morten Skaug – trummor
    • Erlend Ottem – sologitarr
    • Ottar Vigerstøl - trummor
    • Henka Johansson - Trummor

    Diskografi

    • Deaf Dumb Blind (1993)
    • Use Your Brain (1995)
    • Clawfinger (1997)
    • A Whole Lot of Nothing (2001)
    • Zeros & Heroes (2003)
    • Hate Yourself With Style (2005)
    • Life Will Kill You (2007)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.