Son Al Son

The Red Jumpsuit Apparatus

 • The Red Jumpsuit Apparatus är ett alternativrockband som bildades 2003 i Middleburg, Florida.

  Historia

  The Red Jumpsuit Apparatus började som ett lokalt band i Middleburg, Florida, sydväst om Jacksonville, enligt bandets officiella webbplats. Namnet, "The Red Jumpsuit Apparatus", valdes fram genom att placera slumpmässigt valda ord på en vägg och sen sätta ögonbindel på en medlem som fick välja ett par ord. Några andra namn de plockades ihop var "Umbrella Ninjas" och "Evil Slamina" ('Live Animals' stavat baklänges). Bandet startades inofficiellt av Ronnie Winter och Duke Kitchens år 2001 efter att de hade spelat Blink-182-covers för en musikkurs. Officiellt bildades inte bandet förrän 2003.

  Don't You Fake It

  Bandets släpptes en onamngiven demo med tre låtar i mitten av 2004. Direkt efter släpptes de sin första EP, "Kins and Carroll". I slutet av 2004 la de till låtar till sin EP och slutade med en 12 låtar lång LP, även den utan namn. 2005 skrev de med Jason Flom på Virgin Records. Sent under 2006 släpptes deras första studioalbum, Don't You Fake It, med singlarna "Face Down", "False Pretense", "Your Guardian Angel" och "Damn Regret". Skivan blev certifierad av RIAA för en guldskiva 27 november 2006, då den hade sålts i över 500 000 exemplar.

  I februari 2007 var The Red Jumpsuit Apparatus huvudband på turnén "Take Action Tour" som organiseras för att motverka självmord bland unga. Med på turnén var även My Chemical Romance och Rise Against. Låten "In Fate's Hand" (som var namnet på Joey Westwood och Elias Reidys tidigare projekt) är med i spelet Madden NFL 07, låten "Face Down" är med i spelen Saints Row 2 och MX vs. ATV: Untamed, och deras låt "False Pretense" är med i filmen Never Back Down.

  Specialutgåvan av Don't You Fake It (CD/DVD) utgavs 23 februari 2007. CD:n innehåller två extralåtar, en akustisk version av "Face Down" och "Disconnected" (som bara varit med på den australiensiska utgåvan).

  Lonely Road

  I juni 2007 började The Red Jumpsuit Apparatus arbeta på sitt andra album som kommer att släppas tidigt 2009.

  3 oktober 2008 släpptes en demoversion av den första låten från skivan, "Pen & Paper", till bandets fangrupp "Alliance" och en dag senare för alla andra. Studioversionen av låten släpptes till "Alliance" 9 oktober och en dag senare på bandets MySpace-sida. "You Better Pray" hade världspremiär på sidan planet93.com där man kunde lyssna på den gratis 21 oktober, nästa dag kunde man även höra den på bandets MySpace. Båda låtarna visar att bandet har plockat upp en ny stil och nya influenser, som kanske visas genom hela deras nya skiva.

  21 november 2008 avslöjades namnet på den nya skiva, Lonely Road, och att den skulle släppas 3 februari 2009.

  I ett inlägg på deras MySpace skrev bandet den 16 december att gitarristen Elias Reidy inte längre var med i bandet och "att han i varit det sen sent i oktober". Bandet försäkrade även sina fans att kärnan av The Red Jumpsuit Apparatus fortfarande var intakt..

  Medlemmar

  • Ronnie Winter - sång
  • Joey Westwood - sång och bas
  • Duke Kitchens - sång och gitarr
  • Jon Wilkes - sång och trummor

  Tidigare medlemmar

  • Thomas Amason - gitarr
  • Dorman Pantfoeder - trummor
  • Elias Reidy - sång och gitarr

  Diskografi

  Studioalbum

  • 2004 – The Red Jumpsuit Apparatus
  • 2006 – Don't You Fake It
  • 2009 – Lonely Road
  • 2011 – Am I the Enemy

  EP

  • 2006 – Ass Shaker/Justify/Face Down EP
  • 2007 – AOL Sessions Undercover-EP
  • 2009 – Shock Session-EP

  Referenser

  1. ^ ”allmusic.com”. http://allmusic.com/cg/amg.dll. 
  2. ^ THE RED JUMPSUIT APPARATUS Turns Gold: 'DON'T YOU FAKE IT' Is Certified Gold, PR Newswire
  3. ^ TICKETS: Dave Matthews Band to play MGM Grand on March 23-24, Las Vegas Review-Journal
  4. ^ Red Jumpsuit Apparatus Hoarding New Songs, Billboard.com
  5. ^ The Red Jumpsuit Apparatus To Release Lonely Road In February, Komodo Rock.com
  6. ^ Myspace Blog: "Happy Holidays and a bunch of updates", Myspace.com
  7. ^ [a b c d e] American singles chart
  8. ^ New Zealand singles chart

  Externa länkar

  Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.