Amorphis

  • Amorphis är ett finländskt heavy metal-band som bildades under hösten 1990, med dragningar åt death- doom- och folkmetal.

    Medlemmar

    • Jan Rechberger – trummor (1990-1995, 2003-idag), keyboard (1992-1993)
    • Esa Holopainen – sologitarr (1990-idag)
    • Tomi Koivusaari – rytmgitarr (1990-idag), sång (1990-1997, 2010)
    • Santeri Kallio – keyboard (1999-idag)
    • Niclas Etelävuori – basgitarr, bakgrundssång (2000-idag)
    • Tomi Joutsen – sång (2005-idag)
    • Olli-Pekka "Oppu" Laine – basgitarr (1990-2000)
    • Kasper Mårtenson - keyboard (1993-1994)
    • Pekka Kasari - trummor (1995-2003)
    • Kim Rantala - keyboard (1995-1998)
    • Pasi Koskinen - sång (1995-2004)
    • Sakari Kukko - saxofon, flöjt (2012-idag)
    • Ville Tuomi - sång (1994-1995, 2010)
    • Juha-Pekka Leppäluoto - sång (2004)
    • Olli-Pekka Laine - basgitarr (2010)
    • Jussi Ahlroth - basgitarr (2010)
    • Pekka Kasari trummor (2010)
    • Kim Rantala - keyboard (2010)
    • Kasper Mårtenson - keyboard (2010)
    • Pasi Koskinen - sång (2010)
    • Mari Multanen - bakgrundssång (2012-2013)

    Diskografi

    Studioalbum

    • The Karelian Isthmus (1993)
    • Tales from the Thousand Lakes (1994)
    • Elegy (1996)
    • Tuonela (1999)
    • Am Universum (2001)
    • Far From the Sun (2003)
    • Eclipse (2006)
    • Silent Waters (2007)
    • Skyforger (2009)
    • Magic & Mayhem: Tales From the Early Years (2010)
    • The Beginning Of Times (2011)
    • Circle (2013)

    EP

    • Disment of Soul (1991)
    • Privilege of Evil (1993)
    • Black Winter Day - (1994)
    • My Kantele (1997)

    Singlar

    • Disment of Soul (demo) (1991)
    • Vulgar Necrolatry / Misery Path (1991)
    • Divinity / Northern Lights (1999)
    • Alone (2001)
    • Day of Your Beliefs (2003)
    • Evil Inside (2003)
    • House of Sleep (2005)
    • Silent Waters (2007)
    • Silver Bride (2009)
    • From the Heaven of My Heart (2009)
    • You I Need (2011)
    • Hopeless Days (2013)

    Samlingsalbum

    • Story - 10th Anniversary (2000)
    • Chapters (CD+DVD) (2003)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.