Exodus

  • Exodus är ett thrash metal-band från USA, bildat 1980 i San Francisco. En av originalmedlemmarna var Kirk Hammett, som senare blev medlem i Metallica. Exodus släppte sitt debutalbum Bonded by Blood 1985. I oktober 2014 släpps deras tionde album Blood in, Blood out.

    Medlemmar

    • Steve Souza – sång (1986-1993, 2002-2004, 2014-idag)
    • Gary Holt – gitarr (1980-1993, 1997-1998, 2001-idag)
    • Lee Altus – gitarr (2005-idag)
    • Jack Gibson – bas (1997-1998, 2001-idag)
    • Tom Hunting – trummor (1980-1989, 1997-1998, 2001-2004, 2007-idag)
    • Paul Baloff – sång (1982-1986, 1997-1998, 2001-2002)
    • Rob Dukes – sång (2005-2014)
    • Rick Hunolt – gitarr (1983-1993, 1997-1998, 2001-2005)
    • Rob McKillop – bas (1983-1991)
    • Michael Butler – bas(1992-1993)
    • John Tempesta – trummor (1989-1993)
    • Paul Bostaph – trummor (2005-2007)
    • Kirk Hammett – gitarr (1980-1983)
    • Evan McCaskey – gitarr (1983)
    • Steev Esquivel – sång (2004)
    • Chris Kontos – trummor (1993)
    • Keith Stewart – sång (1980-1981)
    • Matt Harvey – sång (2004)
    • Tim Agnello – gitarr (1980-1981)
    • Mike Maung – gitarr (1983)
    • Carlton Nelson – bas (1980-1981)
    • Geoff Andrews – bas (1981-1983)
    • Perry Strickland – trummor (1989)
    • Gannon Hall – trummor (1993)
    • Perry Strickland – trummor (1989)
    • Gannon Hall – trummor (1993)
    • Chris Kontos – trummor (1993)
    • Steev Esquivel – sång (2004)
    • Matt Harvey – sång (2004)
    • Nicholas Barker – sång (2009)
    • Rick Hunolt – gitarr (2012–2013)
    • Kragen Lum – gitarr (2013)

    Diskografi

    • 1985 – Bonded by Blood
    • 1987 – Pleasures of the Flesh
    • 1989 – Fabulous Disaster
    • 1990 – Impact is Imminent
    • 1992 – Force of Habit
    • 2004 – Tempo of the Damned
    • 2005 – Shovel Headed Kill Machine
    • 2007 – The Atrocity Exhibition... Exhibit A
    • 2010 – Exhibit B: The Human Condition
    • 2014 – Blood in, Blood out
    • 1991 – Good Friendly Violent Fun
    • 1997 – Another Lesson in Violence
    • 2005 – Live at the DNA 2004
    • 1992 – Lessons in Violence
    • 2008 – Let There Be Blood

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Exodus.
    • Officiell webbplats
    • Exodus (musikgrupp) på Myspace

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.