N.O.D.

Down

  • Down är en heavy metal-supergrupp bildad 1991 i New Orleans, Louisiana. Gruppen anförs av Phil Anselmo, känd från Pantera och Superjoint Ritual, och har medlemmar från bland annat Crowbar, Corrosion of Conformity och Eyehategod.

    Bandmedlemmar

    • Phil Anselmo (Pantera, Superjoint Ritual) - sång (1991-idag)
    • Pepper Keenan (Corrosion of Conformity) - gitarr, bakgrundssång (1991-idag)
    • Jimmy Bower (Eyehategod, Superjoint Ritual) - trummor (1992-idag)
    • Big Ross (Ross Karpelman) - keyboard, orgel (1994-idag)
    • Patrick Bruders (Crowbar, Goatwhore) - basgitarr (2011-idag)
    • Bobby Landgraf - gitarr, bakgrundssång (2013-idag)
    • Todd Strange (Crowbar) - bas (1991-1999)
    • Rex Brown (Pantera, Rebel Meets Rebel) - bas (1999-2011)
    • Kirk Windstein (Crowbar, Kingdom of Sorrow) - gitarr (1991-2013)

    Diskografi

    • NOLA - 1995
    • Down II: A Bustle in Your Hedgerow - 2002
    • Down III: Over the Under - 2007
    • Diary Of A Mad Band - 2010
    • Down IV Part 1 The Purple EP - 2012
    • Down IV Part 2 - 2014
    • Lifer - 1995
    • Stone the Crow - 1995
    • Temptations Wings - 1995
    • Bury Me in Smoke - 1996
    • Beautifully Depressed - 2002
    • Ghosts Along the Mississippi - 2002
    • On March the Saints - 2007
    • I Scream - 2007
    • Mourn - 2008
    • Witchtripper - 2012
    • We Knew Him Well - 2014

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.